• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Pijnlijke hamstring dwingt Van der Plaetsen tot opgave in Duitsland

  Na het hoogspringen gaf Van der Plaetsen er de brui aan.

  De eerste tienkamp van het seizoen is op een sisser geëindigd voor Thomas Van der Plaetsen. Zijn comeback in Ratingen ging compleet de mist in. De Europese kampioen haalde z'n niveau niet en voor de start van de 400 meter moest hij zelfs geblesseerd afhaken.

  Van der Plaetsen moest door een knieblessure een streep trekken door zijn winterseizoen en wou in Ratingen een eerste keer testen met het oog op het WK in Londen in augustus.

  Van der Plaetsen was volledig hersteld, maar in Ratingen bleef onze landgenoot toch onder zijn normale niveau. Met 11"35 op de 100 meter bleef hij een eind van zijn persoonlijk record (11"04) en ook in het verspringen kon hij zijn beste prestatie (7m80) niet herhalen. Van der Plaetsen raakte niet verder dan 7m24.

  In het kogelstoten pakte hij met drie gemiste pogingen geen punten en ook in het hoogspringen kwam hij met 1m95 niet in de buurt van zijn PR (2m17).

  De dag eindigde helemaal in mineur toen Van der Plaetsen verstek gaf voor het laatste onderdeel van zaterdag, de 400 meter. "Mijn hamstring is na het hoogspringen nog te gespannen om de 400 meter te lopen. De opeenvolging van inspanningen vergt momenteel nog altijd te veel van mijn lichaam", liet Van der Plaetsen via Twitter weten.

  Van der Plaetsen doet zelf het relaas van zijn dag op Twitter:

  Thomas Van der Plaetsen in Ratingen
  OnderdeelResultaatPositiePunten
  100m11"3513e784
  verspringen7,24m6e871
  kogelstoten -16e
  hoogspringen1,95m14e758
  400mopgave  
  110m horden   
  discuswerpen   
  polsstokspringen   
  speerwerpen   
  1.500m   
     2.413