• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Depoitre ruilt Porto voor Engelse eersteklasser Huddersfield Town

  Depoitre bij Huddersfield Town.

  Laurent Depoitre keert Porto de rug toe. De 28-jarige aanvaller heeft een contract voor twee jaar ondertekend bij Huddersfield Town, dat naar de Premier League promoveert. Het transferbedrag is niet bekendgemaakt, maar voor Huddersfield Town gaat het sowieso om de duurste inkomende transfer in de clubgeschiedenis.

  Laurent Depoitre was bij Porto in een straatje zonder einde beland. De eenmalige Rode Duivel vond er geen genade in de ogen van de trainer, waardoor zijn speelkansen beperkt waren.

  Depoitre was een van de vaste bankzitters en dat zinde hem uiteraard niet. Hij zocht een uitweg en die heeft hij in het noorden van Engeland gevonden met Huddersfield Town, dat samen met Newcastle en Brighton naar de Premier League gepromoveerd is.

  "Ik ben blij dat we van Laurent onze eerste transfer van de zomer hebben kunnen maken", zegt Huddersfield-coach David Wagner.

  "Depoitre is een echte spits die voor een uitstekend Belgisch team (AA Gent, red) gespeeld heeft waarmee hij in eigen land prijzen gepakt heeft."

  "Het is nu aan ons om hem weer op dat niveau te krijgen. Laurent scoort makkelijk en werkt hard. Dat is de attitude waar we naar op zoek waren."

  Porto zou nog 5 miljoen opstrijken

  Porto legde vorig jaar 6 miljoen euro op tafel om Depoitre los te weken bij AA Gent, maar een succesverhaal kon de bonkige spits dus niet schrijven in het prachtige Drakenstadion.

  Depoitre verloor de concurrentiestrijd met het jonge talent André Silva en kwam niet verder dan zeven competitiewedstrijden in Portugese loondienst, waarin hij goed was voor een doelpunt en een assist. Porto wou dan ook meewerken aan een transfer en zou zo alsnog vijf miljoen euro opstrijken.

  Tweet:

  Interview met Depoitre: