• home
 • video
 • pas verschenen

  Abbring is 1e Nederlander die Rally van Ieper wint na secondespel

  Kevin Abbring is de eerste Nederlander die in Ieper wint.

  0 / 0
  De Nederlander Kevin Abbring en zijn Belgische corijder Pieter Tsjoen hebben met hun Peugeot de Rally van Ieper gewonnen. Abbring, die de eerste noorderbuur wordt die de rally in de Kattenstad wint, had 8 seconden voorsprong op de Fransman Bryan Bouffier (Skoda). Met Vincent Verschueren eindigde er nog een Skoda op het podium.

  Na de spectaculaire crash van Thierry Neuville op de eerste dag was de WK-Belg uitgeteld voor de eindzege. Bouffier ging met 15 seconden voorsprong op Abbring de slotdag in.

  In de eerste rit op zaterdag zat een grote jump, waarbij de Fransman zijn motorsteun afbrak. De versnellingsbak moest ook vervangen worden, maar die blokkeerde enkele ritten later, waardoor hij 40 seconden verloor.

  Abbring nam het heft in handen en verdedigende zijn voorsprong. Na een bijzonder spannende ontknoping hield de Nederlander uiteindelijk 8 seconden over op Bouffier, die ook in 2015 en 2013 tweede werd in Ieper. BK-leider Vincent Verschueren was derde.

  Abbring en Tsjoen zorgden voor een primeur: nooit eerder won een Nederlander in Ieper en Tsjoen won in 2001 met een Toyota de Rally van Ieper en nu als navigator.

  Eindstand:

  1. Abbring/Tsjoen (Ned/Bel, Peugeot) in 2u20'46"80
  2. Bouffier/Dini (Fra, Skoda) op 8"00
  3. Verschueren/Hostens (Bel, Skoda) - 46"90
  4. Casier/Vyncke (Bel, Ford) - 1'37"18
  5. Kobus/De Wild (Ned, Skoda) - 3'32"40

  Tweets over de winnaar: