• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Nú al zeggen dat we voor PO I gaan: ik word er zot van"

  Video player inladen ...
  0 / 0
  KV Oostende heeft gisteren de voorbereiding op het nieuwe seizoen aangesneden. Ondanks enkele versterkingen had coach Yves Vanderhaeghe het moeilijk om meteen de ambities van de club uit te spreken.

  "Blijven bevestigen is moeilijk"

  KVO kende vorig jaar een mooi seizoen. Het haalde de finale van de beker en plaatste zich in de play-offs voor Europees voetbal. "We mogen al heel tevreden zijn over de voorbije twee seizoenen", vindt Yves Vanderhaeghe.

  "De media legt ons nu graag veel druk op, misschien omdat we een rijke voorzitter hebben. Maar wij bekijken het gewoon jaar per jaar. We weten dat het moeilijk is om te blijven bevestigen in de top 6, maar dat mag natuurlijk wel de ambitie zijn."

  "Anderzijds word ik daar ook wel een beetje zot van om na 2 uur training al te moeten zeggen dat we voor Play-off I gaan. We zullen dat wel proberen, ja. We willen zo hoog mogelijk eindigen. Maar we moeten ook onze voetjes op de grond houden en niet denken dat het allemaal evident is."

  Video player inladen ...

  "Lombaerts zorgt voor rust"

  Een van de nieuwkomers die Yves Vanderhaeghe mocht verwelkomen op de training is Nicolas Lombaerts. "Met zijn ervaring zal hij van achteruit voor meer leiderschap zorgen. De twee ervaren rotten (Lombaerts en Rozehnal, red) brengen meer zekerheid achterin", zegt Vanderhaeghe

  "Lombaerts toont persoonlijkheid op het veld, dat zie je al op de training. Hij laat zich niet opjagen. Voor de jonge gasten is hij een voorbeeld en dat hebben we nodig. Zij kunnen heel veel van hem oppikken."

  "De rust die hij uitstraalt, valt echt op. Hij heeft zoveel meegemaakt en weet hoe hij alles moet verwerken. Zijn eerste dag is vlekkeloos verlopen. Ik denk dat hij heel gemotiveerd is om zich weer te tonen aan het Belgische publiek."