Zwangere "Wonder Woman" loopt 800m op Amerikaanse kampioenschappen

vr 23 juni 2017 07:13
Alysia Montaño toonde haar zwangere buik met trots.
Opvallend beeld tijdens de Amerikaanse kampioenschappen atletiek: op de 800 meter liep zesvoudig nationaal kampioene Alysia Montaño met een flinke bolle buik.

"Geweldig"

Alysia Montaño is vijf maanden zwanger, maar dat houdt haar dus voorlopig niet weg van de atletiekpiste. Tijdens de Amerikaanse kampioenschappen kwam ze aan de start van de 800 meter met op haar topje een afbeelding van Wonder Woman.

Montaño kwam uiteraard niet in aanmerking voor de zege. Ze finishte in 2'21"40, een kleine 20 seconden langzamer dan de winnares. Maar ze straalde wel na de finish, waar ze werd opgewacht door haar 3-jarig dochtertje. "Het was geweldig", lachte ze.

Geen unicum

Alysia Montaña was in Sacramento niet aan haar proefstuk toe. Drie jaar geleden liep ze al eens een race met in haar buik de dochter die haar nu opwachtte aan de finish. In 2014 was Montaño liefst 8 maanden zwanger (foto onder) toen ze nog deelnam aan een wedstrijd.

"Iedereen zei me dat ik vandaag sneller zou lopen omdat ik nu maar 5 maanden zwanger ben. Oké, maar ik ben wel nog altijd zwanger", merkte Montaño op.