• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Neuville misrekent zich in Ieper en gaat 6 (!) keer over de kop

  Neuville vliegt uit de bocht.

  De eerste dag in de rally van Ieper is opgeschrikt door een fameuze schuiver van Thierry Neuville. Op het moment dat hij aan de leiding reed, miste de beste rallyrijder van het land een bocht.

  De openingsfase van de BK-rally van Ieper verliep bijzonder spannend. De Fransman Bryan Bouffier was de snelste in rit 1 en nam zo de leiding. Niet voor lang, want in de volgende rit was Thierry Neuville de beste van het pak en nam hij de koppositie al over.

  In rit 3 kwam ook Kevin Abbring zich in de debatten mengen, maar Neuville behield de leiding. Bij de tweede doortocht in Dikkebus liep het echter mis voor Neuville, de nummer 2 in de WK-stand. Hij dook te snel een bocht naar links in, verloor de macht over zijn stuur en de achterkant van zijn auto belandde in een sloot.

  De Hyundai ging 6 keer over de kop en kwam vervolgens weer op zijn wielen terecht. Neuville en corijder Gilsoul kwamen ongehavend uit de crash, maar moesten wel opgeven.

  "Jammer genoeg zijn we in het begin van de weg gegaan. Thierry en ikzelf zijn oké. We hopen om morgen opnieuw van start te kunnen gaan. Duimen maar", liet Nicolas Gilsoul weten op Twitter.

  Tweets:

  Beelden van het ongeluk: