• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Avermaet: "Ik start zondag zonder al te veel verwachtingen"

  0 / 0
  Greg Van Avermaet en Oliver Naesen horen zondag allebei bij de favorieten op het BK wielrennen in Antwerpen. De twee Parelvissers hopen op een lastige wedstrijd. "Dat is altijd in ons voordeel", klonk het na een laatste stevige trainingstocht.

  "Het parcours van vorig jaar lag mij beter"

  Van Avermaet kon nog nooit de Belgische driekleur aantrekken. Daar wil de BMC-kopman zondag graag verandering in brengen. "Het zal een lastige wedstrijd worden, die iedereen wil winnen. Het wordt een moeilijk te controleren koers."

  "Het BK is niet de gemakkelijkste wedstrijd van het seizoen en ook niet mijn favoriete wedstrijd. Maar het is altijd een mooie koers om te winnen. Ik ben er al een paar keer dichtbij geweest en al een paar keer was ik heel zwaar ontgoocheld. Nu heb ik er veel zin in. We zien wel wat er uit de bus komt."

  Wat vindt Van Avermaet van de omloop in Antwerpen? "Het parcours van vorig jaar lag mij beter. Nu is het vlak met kasseien. Die zullen wel een verschil maken. Zeker na een lastige wedstrijd. Daar hoop ik zeker op. Dat is altijd in mijn voordeel."

  "Als ik in de finale kan geraken met de sterke mannen heb ik de meeste kansen. Als het echt een gesloten wedstrijd wordt, is het moeilijk voor mij om het verschil te maken."

  "Win ik niet, dan is mijn jaar nog altijd meer dan geslaagd"

  Hoe zit het met de Tour-vorm van de winnaar van de Omloop, de E3 Harelbeke, Gent-Wevelgem en Parijs-Roubaix? "De conditie is goed. Ik ga proberen mee te doen voor de zege zondag", vertelt Van Avermaet.

  "In zo'n peloton denk ik dat ik altijd bij de favorieten hoor. Dat zal zondag niet anders zijn. Ik start eigenlijk zonder al te hoge verwachtingen. We gaan zondag gewoon koersen en dan zien we wel wat er uit de bus komt."

  "Hopelijk kan ik winnen en met de nationale trui naar de Tour de France vertrekken. Is het niet zo, dan is mijn jaar nog altijd meer dan geslaagd en zit ik al met mijn hoofd in de Tour."

  Naesen: "Start met minder stress dan jongens bij Lotto of Quick-Step"

  Collega-Parelvisser Oliver Naesen wil net als Van Avermaet een gooi doen naar de zege. "Toch start ik zondag met minder stress dan bijvoorbeeld de renners van Lotto-Soudal of Quick-Step Floors. Zij zijn met meer en voor hen moet het."

  "Ik heb natuurlijk ook superveel ambitie, maar het is anders. Ik kan de koers niet in een bepaalde plooi leggen en ik moet die paar cartouches die ik heb op de goede momenten afschieten. De afstand zal ook doorwegen en de kasseien kunnen een rol spelen. Er is in België niet echt een topsprinter meer met een grote ploeg. Dat is ook in mijn voordeel."

  "De koers kan alle kanten uitgaan. Ik denk dat alle ploegen baat hebben bij een zware wedstrijd en niet voor een afgesproken massasprint zullen gaan. Wie wint? Ik denk Lawrence Naesen (zijn broer, red). Waarom ook niet?"