• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Truitje van Michael Jordan uit 1984 geveild voor 244.000 euro

  Jordan op de Spelen in 1984.

  De hebbedingen van Michael Jordan gaan als zoete broodjes de deur uit. Twee weken geleden werd een paar schoenen voor veel geld verkocht, nu een shirt van de voormalige basketballer.

  Het truitje, met rugnummer 9, dat verkocht is, droeg Michael Jordan tijdens de Olympische Spelen van 1984 in Los Angeles. De Verenigde Staten domineerden het toernooi met acht opeenvolgende overwinningen.

  Iemand betaalde er welgeteld 273.904 dollar (244.606 euro) tijdens een onlineveiling.

  Volgens het veilinghuis dat het shirt verkocht is nooit eerder een basketbaltruitje voor meer geld verkocht. Het vorige record stond op naam van Julius Erving, een legendarische basketbalspeler die in de jaren 70 en 80 actief was en vooral furore maakte bij de Philadelphia 76ers.

  Twee weken geleden ging ook al een paar schoenen van Jordan voor een recordprijs van 190.372 dollar (170.000 euro) de deur uit. Net zoals het truitje droeg Jordan die schoenen tijdens de Olympische Spelen van Los Angeles.

  De absolute recordprijs voor een sporttruitje staat nog altijd op naam van honkballegende Babe Ruth. In 2012 werd maar liefst 4,4 miljoen dollar betaald voor een truitje dat Ruth in 1920 droeg toen hij voor de New York Yankees speelde.

  Jordan in 1984: