• home
 • video
 • pas verschenen

  Timmermans wil De Keersmaecker opvolgen: "Algemeen belang primeert altijd"

  Timmermans (r.) is officieel kandidaat.

  Gérard Linard en Gilbert Timmermans: dat zijn de twee kandidaten om François De Keersmaecker morgen op te volgen als voorzitter van de Belgische voetbalbond. Timmermans wordt naar voren geschoven door de Nederlandstalige amateurafdeling van de KBVB.

  De Raad van Bestuur van Voetbal Vlaanderen, de Nederlandstalige amateurafdeling van de Belgische voetbalbond, legde deze voormiddag de strategie vast voor de voorzittersverkiezing bij de KBVB van morgen.

  François De Keersmaecker voelde naar eigen zeggen "onvoldoende steun" en trok zich terug, waardoor de kandidatuur van Gilbert Timmermans officieel bekrachtigd werd.

  "Ik meen over de nodige competenties te beschikken om het Belgische voetbal de komende twee jaren te dienen, met hart en ziel, met volle engagement, voor iedereen, binnen een omgeving waarin men ons zal respecteren om onze 'good governance' en ons standvastig leiderschap", reageerde Timmermans.

  "Samengevat kenmerkt mijn werkwijze zich onder andere door een grote werkkracht, volle overgave - rechttoe rechtaan - en dossierkennis. Ik ben een snelle beslisser en ik laat het algemeen belang altijd primeren. Bovendien kan ik iedereen recht in de ogen kijken."

  "François liet zaken soms aanslepen"

  "We veronderstellen dat de uitgelokte stemming eigenlijk een anti-De Keersmaecker-stemming is", legt Timmermans uit. "Met mijn kandidatuur zijn er misschien enkele leden die toch voor iemand anders kiezen dan voor de Franstalige kandidaat."

  Zal Timmermans het anders aanpakken dan zijn voorganger? "François was een lieve en brave man, maar hij liet zaken soms aanslepen. Hij wou voor iedereen goed doen en dat kan niet altijd. Ik ben een gewezen bedrijfsleider en ben het gewoon om beslissingen te nemen."