• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Spelen de Rode Duivels op 10 oktober de allerlaatste keer in Brussel?

  Nog 1 keer Rode Duivels in Brussel en dan nooit meer?

  De stad Brussel verlengt het huurcontract met de KBVB over het gebruik van het Koning Boudewijnstadion niet. De voetbalbond maakt zich daar voorlopig geen zorgen over.

  De stad Brussel en de KBVB hebben een contract tot 30 juni 2018. Woensdag heeft de voetbalbond van de stad te horen gekregen dat dat contract niet verlengd wordt.

  Brussel wil op de Heizelvlakte het Neo-wijkproject uit de grond stampen. Het paradepaardje van Brussels burgemeester en schepen van Toerisme Philippe Close (PS) moet in 2021 klaar zijn.

  De KBVB reageert afwachtend. "We hebben nog een contract, dus op dit moment is er geen probleem", klinkt het.

  "We willen dat onze wedstrijden in de best mogelijke omstandigheden plaatsvinden. Daarom zullen we zeker met de stad Brussel en de bevoegde instanties blijven onderhandelen."

  Over een mogelijk vertrek uit de hoofdstad wil de KBVB zich niet uitlaten.

  Bedoeling: midden 2019 eerste steen leggen

  Het Neo-project omvat verschillende fases. Het eerste deel bestaat uit een winkelcentrum van 72.000 vierkante meter, 9.000 vierkante meter horeca, een bioscoop, een binnenspeeltuin, een themapark, 590 woningen, een bejaardentehuis, kantoren, een ondergrondse parking en groene ruimten.

  De ontwikkelaars willen midden 2019 de eerste steen van het vastgoedproject leggen. In een tweede fase zijn ook een congrescentrum en een hotel ingepland. In een derde fase wordt nieuwe sportinfrastructuur aangelegd.

  Rode Duivels op zoek naar nieuwe thuis?

  In het Koning Boudewijnstadion worden steevast de thuiswedstrijden van de Rode Duivels en de finale van de Beker van België georganiseerd. Door de problematiek rond het Eurostadion is er nog geen alternatief.

  De WK-kwalificatiewedstrijd tegen Cyprus (10 oktober) zou voorlopig de laatste thuismatch van de Rode Duivels in het Koning Boudewijnstadion zijn. De finale van de Beker van België wordt gespeeld op 17 maart 2018.