• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Southampton wil met Pellegrino "de volgende stap zetten"

  Pellegrino bereikte met Alaves dit seizoen de Spaanse bekerfinale.

  Southampton heeft Mauricio Pellegrino voorgesteld als nieuwe manager. De 45-jarige Argentijn moet bij de Engelse eersteklasser de ontslagen Claude Puel opvolgen. Hij komt over van Deportivo Alaves en tekende een contract voor drie seizoenen.

  Pellegrino, een ex-verdediger die drie keer de Argentijnse kleuren verdedigde, deed het vorig seizoen meer dan behoorlijk met de Spaanse eersteklasser Deportivo Alaves. De promovendus werd knap 9e en schopte het zelfs tot in de finale van de Copa del Rey. Daarin was Barcelona te sterk met 3-1.

  Bij Southampton ondertekende Pellegrino een contract voor drie seizoenen. Hij is er de opvolger van de Fransman Claude Puel, die vorige week de laan werd uitgestuurd bij de Saints. Hij was nog maar een seizoen aan de slag bij Southampton en leidde de club naar de finale van de League Cup en een 8e plaats in de Premier League.

  "We hadden een indrukwekkende lijst met kandidaten en we hebben veel gesprekken gevoerd. Mauricio Pellegrino imponeerde ons het meest met zijn kennis, motivatie en kwaliteiten, aldus vicevoorzitter Les Reed. "We zijn ervan overtuigd dat hij de juiste man is om deze club de volgende stappen te laten nemen."

  Ook Pellegrino is blij met zijn nieuwe uitdaging. "Ik ben zeer tevreden de nieuwe coach van Southampton te zijn. Ik denk dat mijn filosofie en de cultuur van de club goed bij elkaar passen. Ik wil dat de supporters fier kunnen zijn op de spelers en zich elke week betrokken voelen bij de wedstrijd."

  De mededeling op Twitter: