• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Lombaerts na eerste training met KVO: "Gras even goed als bij Zenit"

  "Hopelijk komt de bondscoach eens kijken."

  KV Oostende heeft deze namiddag zijn eerste training van het nieuwe seizoen afgewerkt. Alle aanwinsten tekenden present, ook Nicolas Lombaerts en ex-Ajax-spits Zivkovic.

  Vanderhaeghe verwelkomt 24 spelers

  Yves Vanderhaeghe mocht 24 spelers verwelkomen op zijn eerste bijeenkomst met de groep. Nicolas Lombaerts is de grootste naam bij de aanwinsten en stapte naast Silvio Proto het trainingsveld op.

  Ook de Nederlander Richairo Zivkovic was er. Hij verliet Ajax en moet de naar Wolfsburg vertrokken Landry Dimata doen vergeten. Ook de andere nieuwkomers Nicolas Rajsel (Union Sint-Gillis), Ibrahima Bah (Standard), Logan Ndembe (Moeskroen) en doelman Thomas De Bie (Cercle Brugge) maakten hun opwachting op de eerste training.

  Antonio Milic is dan weer ziek en verblijft nog in Kroatië. Brecht Capon was op consultatie voor een probleem aan zijn pols. Door recente interlandverplichtingen waren ook Marusic, Tomasevic (beiden Montenegro), Musona (Zimbabwe) en Jali (Zuid-Afrika) nog niet aanwezig op de eerste training. Zij sluiten op vrijdag 30 juni aan.

  Sébastien Siani is met Kameroen actief op de Confederations Cup en wordt nog later weer in Oostende verwacht. Voor de rest was iedereen op het appel, inclusief een handvol beloften.

  Lombaerts: "Ik heb nog heel veel ambitie"

  "Het veld ligt er even goed bij als in Sint-Petersburg, misschien zelfs beter. Jammer genoeg mag er niet gesproeid worden, hopelijk blijft het groen", lachte Nicolas Lombaerts na de training.

  "Ik hoor dat de mensen veel van mij verwachten. Ik hoop de ploeg iets bij te brengen, maar ik heb ook maar 2 benen. Ik kan alleen maar mijn uiterste best doen, zodat ik mezelf niks te verwijten heb."

  "Ik heb alvast nog heel veel ambitie. Ik heb in de ietwat onbekende Russische competitie gespeeld en wil hier bewijzen dat ik nog kan voetballen en samen met KVO goeie resultaten kan neerzetten.""

  "KVO is mijn prioriteit en als het hier goed draait, komt bondscoach Martinez hopelijk eens kijken en roept hij me op voor de nationale ploeg."

  "Met mijn ervaring kan ik alvast defensief iets bijbrengen. Ik probeer de boodschap van de trainer over te brengen op de groep en ploegmaats wat tips geven over mijn positiespel. Op en naast het veld wil ik een leider zijn. Weliswaar op een rustige manier."

  "Wat de ambitie van KVO mag zijn? We moeten niet te hoog van de toren blazen. De jongens hebben het vorig seizoen schitterend gedaan met de 4e plaats en de bekerfinale. Iedereen zegt dat we beter moeten doen. Dat wil zeggen dat we 3e moeten worden. Als we PO1 halen, kan er vanalles gebeuren. We zullen zien. "

   

  Video player inladen ...

  Zaterdag tegen Zwevezele

  Zaterdag neemt KVO het in een eerste oefenwedstrijd op tegen eersteprovincialer Zwevezele. Het echte werk begint op donderdag 27 juli met de voorronde van de Europa League, een primeur voor KVO. Op zondag 30 juli speelt KV Oostende thuis zijn eerste wedstrijd van de nieuwe competitie tegen Moeskroen.