• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Karl Vannieuwkerke ontvangt gasten aan Planckaert-tafel

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Vanaf zaterdag 1 juli kunt u elke avond van de Tour weer genieten van Vive le Vélo. Karl Vannieuwkerke ontvangt elke aflevering twee gasten aan zijn tafel en maakt de balans op van de dag. Voor de tafel deed Karl dit jaar een beroep op Eddy Planckaert.

  Elk jaar gaan de makers van Vive le Vélo op zoek naar een originele tafel waar Karl Vannieuwkerke zijn gasten aan ontvangt. Dit jaar kreeg ex-wielrenner Eddy Planckaert de eer om de tafel te ontwerpen.

  Het resultaat is een eenvoudig design dat natuur uitademt. Het generfde tafelblad is gemaakt uit een boomstam en volgt ook de vormen van de boom.

  "Eddy heeft een verhaal in de Tour", zegt Karl. "Hij heeft 2 ritten gewonnen en pakte in 1988 de groene trui. Maar Eddy is ook een fantastische schrijnwerker. Ook zijn zonen Francesco en Junior en zijn schoonzoon Christophe zijn kunstenaars met hout."

  "Een Tourverhaal en vakmanschap, dat is wat je nodig hebt om zo'n tafel te ontwerpen. En pater familias Eddy komt op 23 juli, de slotdag van de Tour, aan zijn eigen tafel plaatsnemen." Eddy Planckaert: "Ik ga blinken aan die tafel, heel Parijs zal verlicht zijn."

  Een kleine versie voor Maarten Vangramberen

  Ook Maarten Vangramberen reist door Frankrijk met een Planckaert-tafel. Hij trekt van rennershotel naar rennershotel en verzamelt op die kleine versie van de Tourtafel handtekeningen van de smaakmakers van de Tour 2017. Die unieke tafel kunnen de kijkers op het einde van de Tour winnen via een sms-wedstrijd. De opbrengst daarvan gaat naar Kom Op Tegen Kanker.