• home
 • video
 • pas verschenen

  Cercle Brugge luidt "nieuw tijdperk" in met komst van drie jonge talenten

  Jonathan Mexique is een 22-jarige verdedigende middenvelder.

  Cercle Brugge heeft zich versterkt met twee jonge talenten van moederclub AS Monaco. Jonathan Mexique, een verdedigende middenvelder, en Guévin Tormin, een aanvaller, worden tot het einde van het seizoen gehuurd van de Franse landskampioen. De Haïtiaan Carlens Arcus komt dan weer over van Lille.

  Jonathan Mexique is een 22-jarige verdedigende middenvelder die zijn opleiding bij Le Mans kreeg. Hij maakte in 2013 de overstap naar het prinsdom. Afgelopen seizoen werd hij door Monaco ook al uitgeleend aan de Franse tweedeklasser Red Star, waarvoor hij 22 competitiewedstrijden speelde.

  Guévin Tourmin is een 19-jarige aanvaller die zijn volledige jeugdopleiding bij Monaco doorgemaakt heeft. Hij speelde in de jeugd nog aan de zijde van rijzende ster Kylian Mbappé en was vorig seizoen actief voor het tweede elftal van de Monegasken.

  Frans Schotte, voorzitter van Cercle Brugge, is in de wolken met zijn nieuwe spelers. "We zijn heel gelukkig om Jonathan en Guévin te mogen verwelkomen op Cercle. We hopen op een actieve medewerking van deze twee talenten en zullen er alles aan doen om hun kwaliteiten ten volle te benutten."

  "Een nieuw tijdperk dient zich aan en het is opnieuw een duidelijk signaal in de samenwerking met AS Monaco", concludeert Schotte.

  Cercle verwelkomt ook Haïtiaan Carlens Arcus

  Ook de Haïtiaanse verdediger Carlens Arcus komt de gelederen versterken bij Cercle Brugge. De 21-jarige international komt over van Lille en tekende bij de Brugse vereniging een contract voor twee seizoenen. Hoeveel Cercle betaalt voor Arcus staat niet te lezen. 

  "Ik merk op dat er meer en meer belangstelling komt voor het project waarmee we bezig zijn", laat Cercle-voorzitter Schotte optekenen. "We hebben nog een lange weg af te leggen, maar de huidige werkzaamheden moeten ons toelaten om op het huidige elan door te gaan."

  Doelman Paul Nardi blijft nog een jaartje langer: