• home
 • video
 • pas verschenen

  "De podiumkandidaten voor het BK? Gilbert, Van Avermaet en een verrassing"

  Gilbert en Van Avermaet: de topfavorieten voor het BK.

  Zondag gaat het Belgische wielerpeloton op zoek naar een opvolger voor Phillippe Gilbert als Belgisch kampioen. Hoe leven de twee grote Belgische ploegen toe naar het BK? "Vlakke koersen zijn niet altijd gemakkelijke wedstrijden", klinkt het.

  "Kasseien? Zwaar genoeg"

  Het parcours van zondag in Antwerpen oogt op papier biljartvlak. "Maar vlakke koersen zijn daarom nog geen gemakkelijke wedstrijden", voorspelt Tom Steels, ploegleider bij Quick-Step Floors.

  "Zeker in een koers van 260 kilometer. Als het tempo de hele dag heel hoog ligt, dan kraakt iedereen. En op het einde volgen nog twee kasseistroken: daar kan het verschil gemaakt worden."

  Zijn die kasseien echt zwaar genoeg? "Dat denk ik wel. Als Van Avermaet en Gilbert daar doortrekken, dan zal het niet eenvoudig zijn om nog te controleren. Ik verwacht dus een mooie wedstrijd."

  "Gilbert kan als geen ander een wedstrijd lezen"

  Quick Step-Floors zakt met 8 Belgen af naar Antwerpen. "We zijn met weinig renners. Wie zich goed voelt, krijgt dus zijn kans", zegt Tom Steels.

  "Voor ons is dit een moeilijke wedstrijd. In de finale kun je misschien nog iets rechtzetten, maar zeker niet al na 20 kilometer."

  Titelverdediger Philippe Gilbert is de kopman bij de ploeg van Patrick Lefevere. "Gilbert kijkt er naar uit. Hij heeft zich op de Tour voorbereid en de conditie is er. Hij kan ook als geen ander een wedstrijd lezen en dat is nodig op het BK."

  "Wie ik op het podium zet? Ik zal geen volgorde meegeven, maar ik verwacht Van Avermaet, Gilbert en een verrassing als derde naam."

  Lotto-Soudal: "Onvoorspelbaar"

  In het andere Belgische kamp was ploegleider Marc Wauters (Lotto-Soudal) kort van stof. "Het BK is altijd een nerveuze en onvoorspelbare koers. Wie onze kopmannen zijn? Dat bespreken we zaterdagavond tijdens de teammeeting", klonk het.