• home
 • video
 • pas verschenen

  Wauters: "Nu moeten we voluit voor een medaille gaan"

  De Belgian Cats schreven geschiedenis op het EK.

  0 / 0

  De Belgian Cats schreven geschiedenis op het EK.

  De Belgian Cats hebben geschiedenis geschreven op het EK basketbal. Ze plaatsten zich voor de halve finales na een zege tegen Italië en hebben een ticket voor het WK op zak. "Wie had dit durven dromen?", reageerde een dolgelukkige Kim Mestdagh. Ann Wauters droomt al van meer.

  Wauters: "Spanje is topfavoriet, maar elke match moet gespeeld worden"

  "Dit is ongelooflijk. We beseffen nog niet goed wat we gedaan hebben", vertelde Ann Wauters, de meest ervaren speelster bij de Belgen. "Ik heb er nog niet veel woorden voor. We spelen hier de halve finales en dat na tien jaar afwezigheid. Dat is echt iets om trots op te zijn."

  "We waren heel sterk begonnen. Emma Meesseman speelde een absolute topmatch. Ze konden haar niet in toom houden. Maar ook Kim Mestdagh was top vandaag, het was een teamprestatie."

  "In het derde kwart hadden we weer een dipje. Een voorsprong vasthouden, daar hebben we het nog moeilijk mee. Het vierde kwart liep weer super."

  "Nu mogen we niet stoppen. We moeten de lat nog hoger leggen en voluit voor een medaille gaan. Spanje is natuurlijk topfavoriet, maar elke match moet gespeeld worden. Alles loopt op dit moment goed bij ons. We moeten ons ding doen. En als we verliezen hebben we nog een kans op een medaille."

  Mestdagh: "Alles wat we nu nog pakken is bonus"

  Kim Mestdag speelde ook een uitstekende wedstrijd tegen Italië. "Tegen Letland liep het offensief wat minder, maar na twee dagen rust voelde ik me opnieuw klaar. Toen ging mijn eerste shot binnen en dat gaf meteen vertrouwen."

  "In dat derde kwart hadden we precies angst om het al zo vroeg af te maken. Dat is een raar fenomeen. Maar de mensen zijn die spannende matchen nu al gewoon van ons. We hebben wel nooit gepanikeerd."

  "Het gevoel? Ik denk dat we dit nog een hele namiddag moeten laten bezinken. Dit is prachtig. Wie had dit durven dromen? Die halve finale is uniek. Zelfs Ann Wauters heeft dat nog niet meegemaakt."

  "Tegen Spanje kunnen we zonder druk spelen. Het wordt een heel moeilijke match, maar misschien spelen we nu zo bevrijd dat alles plots lukt. Het WK ticket is binnen. Alles wat er nu nog bijkomt, is bonus."

  Meesseman: "Hebben getoond hoe basket wordt gespeeld"

  Emma Meesseman was de uitblinker bij de Belgian Cats, maar was zelf vooral onder de indruk van de teamprestatie. "Deze match was een van de beste die wel al speelden. We hadden veel energie en waren er helemaal klaar voor", zei ze aan Sporza.

  "Er zijn acties geweest die ik ga opslaan op mijn telefoon, want ze tonen hoe basket gespeeld moet worden. Het was perfecte teamplay. Mijn prestaties was alleen mogelijk door de prestatie van de ploeg. Op elke positie waren we gevaarlijk."

  "Spanje is topfavoriet voor het EK. Zij hebben meer ervaring, maar we gaan zeker niet opgeven. De druk ligt bij hen. Alles wat er bij komt is mooi. Na zo een prestatie voel ik niets van vermoeidheid. Morgen is er een rustdag, dus ik zal fris zijn."

  Bondscoach Philip Mestdagh: "Dit is sowieso genieten"

  Ook bondscoach Philip Mestdagh was een gelukkig man. "Wie had dit gedacht? Na de eerste zege hadden we wel gehoopt in een flow te raken."

  "De kansen tegen Italië waren 50/50, maar we zijn goed gestart. Door overhaasting konden zij terugkeren. Maar op het einde viel het dubbeltje gelukkig aan onze kant."

  "Met een halve finale hebben we allemaal geen ervaring. Spanje wordt waarschijnlijk de tegenstander en dan wordt het moeilijk. Maar als er ook maar een kans op honderd bestaat, moeten we die proberen te grijpen. Dit is sowieso al genieten."

   

  Reacties op Twitter: