• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Van Avermaet gaat mee met kopman Porte naar de Tour

  Van Avermaet gaat net als vorig jaar op zoek naar ritwinst.

  Richie Porte is de kopman in de selectie van BMC voor de Ronde van Frankrijk. Greg Van Avermaet is de enige Belg in de selectie. Hij mag op zoek naar een etappezege. "Er zijn een aantal ritten die me wel moeten liggen, maar ik ben er eveneens bij om Richie te helpen winnen."

  "Porte op het podium zien in Parijs zou uitstekend zijn"

  Richie Porte wordt in de Tour een van de uitdagers van Chris Froome. De kopman van BMC kan naast Greg Van Avermaet ook rekenen op de steun van Damiano Caruso, Alessandro De Marchi, Stefan Küng, Michael Schär, Danilo Wyss, Amaël Moinard en Nicolas Roche.

  "Richie Porte op het podium zien staan in Parijs zou een uitstekend resultaat zijn", zegt sportdirecteur Fabio Baldato. "Maar natuurlijk starten we om te winnen en het geel te veroveren. We zetten alles op Richie."

  "Onze renners komen naar de Tour met een goeie conditie. Toen we in december onze planning opstelden voor de Tour, hadden we deze negen in het achterhoofd."

  Van Avermaet: "Mijn doel is zoals elk jaar om een rit te winnen"

  Maar ook Van Avermaet zal zijn kans krijgen. "Het klassement is onze prioriteit, maar we hebben ook de olympisch kampioen in de rangen. Van Avermaet won al twee Tourritten en droeg vorig jaar de gele trui. Het zou mooi zijn als hij opnieuw een rit kan pakken."

  Onze landgenoot zelf heeft er alleszins zin in. "Ik start zoals elk jaar in de Tour met het doel een etappe te winnen. Na zeges in 2015 en 2016, met de gele trui er vorig jaar bij, zou het heel speciaal zijn om dit jaar een derde rit te winnen."

  "Een aantal etappes ligt me goed. Maar ik ben er eveneens bij om Richie te helpen winnen. Als we Parijs halen met een ritzege en een mooie plaats in de eindstand, zal het voor BMC een succesvolle Tour zijn."