• home
 • video
 • pas verschenen

  Met deze acht helpers gaat Froome op zoek naar vierde Tour-winst

  Froome gaat op zoek naar zijn vierde Tour-zege.

  Team Sky heeft zijn huiswerk klaar voor de Tour de France. Kopman Chris Froome krijgt steun van onder anderen Henao, Kwiatkowski en Thomas. "Mijn ploeg is er klaar voor. Ik kan niet wachten tot het begint", vertelt de Brit.

  Op 1 juli begin de Ronde van Frankrijk met een individuele tijdrit in Düsseldorf. Chris Froome begint dan aan zijn zoektocht naar een vierde eindzege. Hij krijgt daarvoor acht helpers.

  Team Sky neemt Sergio Henao, Vasil Kirijenka, Christian Knees, Michal Kwiatkowski, Mikel Landa, Mikel Nieve, Luke Rowe en Geraint Thomas mee naar Frankrijk. Een opvallende afwezige in de ploeg is Wout Poels.

  "We hebben een sterke en ervaren ploeg op de been gebracht", zegt teambaas Dave Brailsford. "We kijken echt uit naar de Tour. Chris is in een goede vorm en is klaar."

  Ook de kopman zelf heeft er zin in. "De Tour is een speciale race en het zou ongelofelijk zijn voor een vierde keer te winnen. Mikken op die vierde eindzege werkt heel motiverend. Elke Tour heeft zijn eigen verhaal. Elke Tour is een nieuw gevecht om het geel te veroveren en daarna te verdedigen. De ploeg is er klaar voor en ik kan niet wachten tot het begint. De Tour bezorgt mij een gevoel dat ik bij geen enkele andere wedstrijd krijg."

  Poels reageert teleurgesteld op Twitter: