• home
 • video
 • pas verschenen

  KBVB rekent in 2017 op minstens 500.000 euro winst

  "De budgetoefening is conservatief benaderd."

  De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) rekent voor het kalenderjaar 2017 op een winst van minstens 500.000 euro, zo blijkt uit een begrotingsmemo die het persagentschap Belga kon inkijken. "Een winst van 1 miljoen euro mag een ambitieus doel zijn", schreven CEO Koen De Brabander en Financieel Directeur Tom Borgions eind december.

  "De budgetoefening kalenderjaar 2017 is vanuit een gedetailleerde aanpak opgebouwd en is conservatief benaderd", schreef CEO Koen De Brabander.

  "Het resultaat van 500.000 euro moet minimaal gerealiseerd worden. Dit neemt niet weg dat intern een aantal objectieven scherper kunnen/zullen gesteld worden, zodat een beter resultaat kan worden beoogd. Een winst van 1 miljoen euro mag een ambitieus doel zijn."

  "We hebben in dit budget bovendien een aantal investeringen toegevoegd die noodzakelijk zijn om de werking van de KBVB en zijn vleugels te optimaliseren, zowel in infrastructuur, digitaliseringsprocessen als mensen", luidt het.

  De Rode Duivels werken dit jaar geen toernooi af, maar blijven na de sponsors (7,8 miljoen euro) de grootverdieners voor de KBVB. Hoewel de bond rekening houdt met de verminderde publieke belangstelling nam de KBVB in zijn begroting een winst van 4,6 miljoen euro op.

  "We gaan niet meer uit van volledig uitverkochte stadions tegen maximumprijzen, hoewel we ervan uit gaan dat via de huidige sportieve resultaten en een goede communicatiestrategie het mogelijk moet zijn om meer toeschouwers naar het stadion te lokken. Een goede mediacampagne dienaangaande is aangeraden", klinkt het bij de KBVB, die per wedstrijd 200.000 euro minder aan opbrengsten begroot.

  Zaterdag financiële balans van 2016

  Voor de organisatie van de verschillende competities trekt de voetbalbond 11 miljoen euro uit, dat is bijna 25% van het totale budget. De inkomsten worden geschat op bijna 12 miljoen euro.

  Komende zaterdag maakt het Uitvoerend Comité van de KBVB de financiële balans op van het kalenderjaar 2016. Zonder rekening te houden met de sportieve campagne voor het EK voetbal in Frankrijk begrootte de KBVB 1,3 miljoen euro winst.