• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Driedaagse De Panne krijgt nieuwe datum én format: 2 dagen mannen, 1 dag vrouwen

  De Driedaagse De Panne-Koksijde wisselt met Dwars Door Vlaanderen.

  Op de wielerkalender van 2018, die de UCI straks afklopt, wisselen Dwars Door Vlaanderen en de Driedaagse De Panne-Koksijde (na heel wat gekrakeel) in principe van plaats. De Driedaagse gaat er meteen ook heel anders uitzien: er komt een mannenwedstrijd van twee dagen en een vrouwenkoers van één dag, voor beide wedstrijden wil organisator Golazo snel het WorldTour-label nastreven.

  Het Nieuwsblad publiceerde vanochtend het nieuwe format van de rittenkoers buiten categorie, die sinds jaar en dag in de week voor de Ronde van Vlaanderen wordt gereden. Dwars Door Vlaanderen, een koers van Flanders Classics, wilde echter graag de plaats tussen Gent-Wevelgem en de Ronde, nog twee van zijn koersen, inpalmen. Nu zat Dwars door Vlaanderen twee weken voor de Ronde.

  • za 17/3/18: Milaan-Sanremo
  • di-do 20-22/3/18: Driedaagse De Panne-Koksijde
  • zo 25/3/18: Gent-Wevelgem
  • wo 28/3/18: Dwars Door Vlaanderen
  • zo 1/4/18: Ronde van Vlaanderen

  "Vrouwenkoers in 2018 graag WorldTour, mannenkoers in 2019"

  Gisteren kwam het bericht van Flanders Classics dat de verhuis van datum een feit is. Al moet dat dus straks nog door de UCI bekrachtigd worden.

  De Driedaagse gooit het meteen ook over een andere boeg. Organisator Golazo bevestigde de informatie van Het Nieuwsblad aan onze redactie. "De Belgische bond en de UCI reageerden enthousiast op ons concept met twee dagen voor de mannen en één dag voor de vrouwen. Het is de bedoeling dat de vrouwenkoers in 2018 WorldTour wordt en de mannen in 2019."

  Met de verhuis van week zou de Driedaagse De Panne-Koksijde traditioneel van dinsdag tot donderdag een week voor haar normale datum plaatsvinden als start van het Vlaamse wielervoorjaar. Dit jaar won Philippe Gilbert de Driedaagse en de Ronde.