• home
 • video
 • pas verschenen

  Campenaerts: "Zonder mijn val was het wel weer secondespel geworden"

  Campenaerts kon zijn titel niet verlengen.

  Victor Campenaerts heeft zijn nationale tijdrittitel niet kunnen verdedigen. Hij moest zijn trui doorgeven aan Yves Lampaert. Een val onderweg brak de uittredende zuur op. "Ik zal niet slapen vanavond, maar ik ben wel heel blij voor Lampaert."

  Campenaerts: "Ik zal dan maar het EK tijdrijden winnen"

  Victor Campenaerts kroonde zich in 2016 nog tot tijdritkampioen na een spannende strijd met Lampaert. Nu was hij 17 seconden trager dan de winnaar. "Ik ben halfweg het parcours gevallen, net voor een klimmetje", vertelde hij zijn verhaal van de wedstrijd.

  "Dat is frustrerend. Ik zal vanavond niet slapen want ik weer echt niet wat ik fout gedaan heb in die bocht. Of ik daar meer of minder dan 17 seconden verlies? Wie zal het zeggen. Ik verlies daar zeker geen minuut, maar wel meer dan vijf seconden."

  "Zonder die val had ik echt wel een heel grote kans gemaakt. Maar ik had Yves zeker niet vernederd. Het is gewoon heel jammer voor de wedstrijd. Het had opnieuw superspannend kunnen worden, een secondespel zoals vorig jaar."

  "Maar als er toch iemand anders moet winnen, dan ben ik blij dat het Lampaert is. Ik zal dan Europees kampioen tijdrijden worden. Anders wordt die Belgische trui niet gedragen."

  Lampaert: "Elke renner droomt van een nationale titel"

  "Het was echt een heel zware wedstrijd", hijgde de nieuwe kampioen. "Zeker door de wind en de warmte. Ik ben snel gestart, maar in het tweede deel heb ik wat gas teruggenomen."

  Het werd opnieuw een strijd met Campenaerts, maar dit keer won Lampaert. "Victor is onderweg gevallen. Dat speelt natuurlijk in mijn voordeel, maar het hoort erbij. Anders was het nog spannender geweest."

  "Ik ben enorm tevreden. Het is de droom van iedere renner om eens Belgisch kampioen te worden. Die trui nemen ze mij niet meer af."

  Hoe ziet het programma van Lampaert er de komende weken uit? "Ik weet nog niet of ik naar de Tour ga. Dat zou super zijn, maar als ik niet in de selectie zit, zal ik er mijn slaap niet voor laten. Dan werk ik toe naar het EK tijdrijden en het WK ploegentijdrijden. We zullen een tandje moeten bijsteken om BMC te kloppen."

  Bekijk een korte reactie van Lampaert na de finish: