• home
 • video
 • pas verschenen

  Britse Forrest Gump eert NBA-kampioen Golden State met fraaie Strava-tekening

  80 km door San Francisco levert een mooi plaatje op.

  De Engelsman Jim Plunkett-Cole wil net als de filmheld Forrest Gump - naar de gelijknamige film uit 1994 - 20.000 mijl lopen in drie jaar. Daarbij amuseert de man met de bijnaam Jim Gump zich graag door ontwerpen te creëren op de Strava-loopapp.

  Vorige week postte Jim Gump een eerbetoon aan de Golden State Warriors, die de Cleveland Cavaliers klopten in de grote NBA-finale. Plunkett-Cole is in San Francisco, een van de belangrijkste steden in "golden state" Californië.

  De man is niet eens een grote basketbalfan, schrijft de Amerikaanse krant The Washington Post, maar de man liep 50 mijl (80 kilometer) door de stad terwijl hij "Warriors 2017 NBA Champs" spelde op zijn Strava-kaart.

  De echte Gump liet zich naar eigen zeggen inspireren door de energie die de NBA-finale in de stad teweegbracht. "Het leek iets dat de mensen samenbracht. De passie voor hun team inspireerde mij."

  Strava-post van Britse Forrest Gump:

  Jim Gump promoot gezondheid

  Plunkett-Cole wil in drie jaar 20.000 mijl (32.186 km) lopen kriskras door de VS om kinderen te inspireren om te bewegen en een actief leven te leiden. Tijdens zijn tocht van 1.172 dagen houdt hij ook veel toespraken in scholen en dergelijke om het belang van een gezonde levensstijl en dagelijkse beweging te promoten.