• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Anderlecht huurt Sels van Newcastle: "Mezelf weer bewijzen op hoogste niveau"

  Matz Sels keert terug naar ons land.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0

  Matz Sels keert terug naar ons land.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Anderlecht heeft met Matz Sels een nieuwe keeper in huis gehaald. De Rode Duivel moet de leemte opvullen die ontstaan is door de operatie van eerste doelman Frank Boeckx. "We waren er zeer snel uit met de speler", zei clubmanager Herman Van Holsbeeck. "Met Newcastle duurde het langer."

  Frank Boeckx is na de competitie geopereerd aan een hernia en staat daardoor nog een tijdje aan de kant.

  Anderlecht beschikt met Mile Svilar over een groot talent in doel, maar wil de 17-jarige zoon van legende Ratko niet voor de leeuwen gooien.

  Daarom viel het oog van Anderlecht op Matz Sels, in de vergeetput beland bij Newcastle. Sels, die in 2016 van AA Gent naar Newcastle verkaste, promoveerde met de Engelse club, maar speelde afgelopen seizoen nauwelijks.

  Voor Sels was dat een onhoudbare situatie, ook met het WK 2018 in het achterhoofd. Sels drong aan op een oplossing en ging met Anderlecht om de tafel zitten. Ook met Newcastle werd een akkoord gevonden: de Premier League-club verhuurt Sels voor één seizoen aan paars-wit.

  Sels: "Na volgend seizoen terug naar Engeland"

  De onderhandelingen met Newcastle liepen niet echt vlot. De persconferentie vanmiddag begon ook 45 minuten later, omdat er nog enkele documenten met de Engelse club in orde gebracht moesten worden. "Met de speler waren we er zeer snel uit, met de club iets minder", excuseerde Van Holsbeeck zich.

  Sels is blij dat de deal rond is: "Zowel voor Anderlecht als mezelf kwam deze uitdaging op het juiste moment. Als Anderlecht aanklopt, wil je dat niet laten liggen. Dat er volgend jaar een WK is, speelde zeker ook mee. En de Champions League is mooi meegenomen."

  "Ik wil mezelf weer bewijzen op het hoogste niveau en een goede Champions League-campagne spelen. Anderlecht en ikzelf zijn tijdens de onderhandelingen naar elkaar toegekomen. Ik heb water bij de wijn gedaan qua salaris, maar dat was voor mij niet het belangrijkste."

  Sels komt voor een seizoen zonder aankoopoptie. Bewust: "Ik wil terug naar Engeland en wil slagen in de Premier League. Of dat dan bij Newcastle zal zijn, weet ik nog niet."

  "Ik ben een betere keeper dan ik in Gent was"

  Sels had meer verwacht van zijn eerste seizoen bij Newcastle. Hij kwam maar 14 keer in actie. "Ik heb een bewogen jaar achter de rug. Maar toch is mijn transfer naar Newcastle geen mislukking. Ik heb er zonder twijfel veel geleerd en ben een betere keeper dan ik in Gent was."

  Van Holsbeeck: "Svilar krijgt kansen in oefenmatchen"

  Het is de bedoeling dat Sels als nummer 1 aan het seizoen begint. Hij krijgt ook het nummer 1. Wat dan met de talentvolle Svilar? Van Holsbeeck: "We willen de afspraken met zijn entourage naleven." Welke die zijn, daar ging hij niet op in.

  "Weiler zal Svilar kansen geven tijdens de oefenwedstrijden. Het is aan hem om zich te bewijzen. We geloven hard in Svilar. Daarom ook hebben we geen aankoopoptie op Sels bedongen."

  De transfers van Anderlecht:

  IN:

  • Sven Kums (Udinese, Ita)
  • Pieter Gerkens (STVV)
  • Matz Sels (Newcastle, Eng)


  Uit:

  • Aaron Leya Iseka (Zulte Waregem)
  • Michaël Heylen (Zulte Waregem)
  • Stéphane Badji (Kayserispor, Tur)
  • Sebastian De Maio (Bologna, Ita)
  • Youri Tielemans (Monaco, Fra)

  Tweets:

  Video player inladen ...