• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Zulte Waregem gunt Leye mooi afscheid, maar dit neigt naar moddergooien"

  Leye was dit seizoen aanvoerder bij Zulte Waregem.

  Zulte Waregem heeft gereageerd op de harde taal van Mbaye Leye vandaag in de kranten. De club wil de zaak correct afhandelen. "We zoeken een oplossing die het midden houdt tussen respect voor de speler en het belang van de club."

  Leye liet vandaag in de media verstaan "geen minuut meer voor Zulte Waregem te willen spelen". De club reageert teleurgesteld, maar staat ook op haar strepen.

  "Een speler met de verdienste van Leye verdient het grootste respect. Essevee hoopte Mbaye nog een extra jaar (na het komende seizoen) aan zich te binden, maar de 34-jarige speler kan zich niet vinden in dit voorstel", schrijft de club op haar website. 

  "Zulte Waregem gunt Mbaye Leye een mooi afscheid van de club waarvoor hij veel heeft betekend, maar merkt dat de discussie almaar meer emotioneel geladen wordt, persoonlijk wordt gespeeld en soms neigt naar een rondje moddergooien. Iets waar de club niet wil in meegaan."

  De club zoekt naar een oplossing "die het midden houdt tussen respect voor de speler en het belang van de club". De modaliteiten voor een vertrek van Leye waren duidelijk vastgelegd en zullen correct worden nageleefd."