• home
 • video
 • pas verschenen

  Video: Heerlijke volley Bruma kan Spanje niet afstoppen op EK U21

  Saul opende de score voor Spanje.

  Spanje heeft zich na twee groepswedstrijden als eerste land verzekerd van de halve finales op het EK U21. Spanje klopte Portugal met 1-3. De Portugezen konden zich wel troosten met de mooiste goal van de match.

  Atletico Madrid-middenvelder Saul opende de score na twintig minuten voor Spanje na een knappe dribbel en een afgeweken schot. Pas in de tweede helft werd de Spaanse dreiging omgezet in een tweede goal. Sandro werkte een Spaanse aanval af.

  Portugal kreeg even opnieuw hoop na een parel van Bruma in de 77e minuut. De spits van Leipzig trapte een weggekopte bal in een tijd prachtig in de verste hoek. Het Portugese feest was wel maar van korte duur, want Williams zette de kroon op het werk voor Spanje in de extra tijd.

  De snelle spits van Athletic Bilbao stak bij een tegenaanval de hele helft van Portugal over met de bal en scoorde: 1-3. De Spaanse verdediger Vallejo (Real Madrid) werd uitgeroepen tot man van de match.

  De basisploegen van Spanje en Portugal: