• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Tom Dumoulin kroont zich opnieuw tot beste tijdrijder van Nederland

  Tom Dumoulin reed gemiddeld 51 kilometer per uur.

  Giro-winnaar Tom Dumoulin heeft zijn nationale tijdrittitel verlengd. Hij was op het parcours van ruim vijftig kilometer duidelijk de snelste. Hij liet Stef Clement en Robert Gesink achter zich.

  Tom Dumoulin leek na de Ronde van Italië last te hebben van de vermoeidheid. In de Ronde van Zwitserland kon hij zich niet echt tonen en besloot hij er na vijf ritten de brui aan te geven. 

  De kopman van Sunweb wou nog wat krachten sparen voor het Nederlands kampioenschap tijdrijden. Die gok loonde want hij was vandaag in Montferland duidelijk sneller dan de concurrentie. Hij won de race tegen de klok door gemiddeld 51 km/uur te rijden.

  Stef Clement, al vijf keer Nederlands kampioen tijdrijden, was halverwege slechts één seconde langzamer dan de winnaar. Maar in het tweede deel van de wedstrijd moest hij nog heel wat terrein prijsgeven. Hij eindigde op 24 seconden van Dumoulin.

  Robert Gesink parkeerde zijn fiets bij zijn eerste deelname aan het Nederlands kampioenschap op de derde plaats. Jos van Emden werd vierde.

   

  "Fantastisch dat ik de trui nog een jaar mag dragen"

  Dumoulin was vanzelfsprekend erg blij met zijn overwinning. "Het parcours lag me wel. De hitte maakte het wel zwaar, maar ik ben al bij al goed met de omstandigheden omgegaan."

  "De fysieke en mentale belasting van de voorbije weken vielen mee. Het was makkelijker om mee om te gaan dan ik verwacht had. Het is fantastisch om deze trui nog een jaar te mogen dragen."

  Top 10 in Nederland:

  1 Tom Dumoulin (Sunweb) - 50km in 59'07"
  2 Stef Clement (Lotto-Jumbo) - op 24"
  3 Robert Gesink (Lotto-Jumbo) - 58"
  4 Jos van Emden (Lotto-Jumbo) - 1'35"
  5 Koen Bouwman (Lotto-Jumbo) - 1'36"
  6 Sam Oomen (Sunweb) - 2'29"
  7 Martijn Tusveld (Roompot) - 3'03"
  8 Daan Olivier (Lotto-Jumbo) - 3'05"
  9 Steven Lammertink (Lotto-Jumbo) - 3'10"
  10 Dion Beukeboom Destil (Jo Piels Cycling Team) - 3'21"