• home
 • video
 • pas verschenen

  Scheidsrechter en videoref maken er boeltje van: geen rode kaart na knokpartij

  De scheidsrechter was wel erg mild voor de agressieve spelers.

  Het einde van de match tussen Mexico en Nieuw-Zeeland op de Confederations Cup werd ontsierd door een ordinaire vechtpartij. De scheidsrechter had zijn handen vol, maar kon dankzij de videoref de beelden wel herbekijken. Maar zelfs na die herhaling deelde hij maar een gele kaart uit.

  De 2-1-eindstand stond al op het bord toen de partij ontaardde in een bokswedstrijd. Na een gemene overtreding van Boxall gingen de poppen aan het dansen.

  Er werd geduwd, getrokken en geschopt dat het een lieve lust was. Scheidsrechter Gassama en zijn lijnrechters moesten de spelers uit elkaar houden. Daardoor verloor hij misschien het overzicht, maar gelukkig kreeg hij hulp van de videoscheidsrechter.

  Gassama mocht langs de zijlijn de fase nog eens herbekijken en kreeg instructies in zijn oortje. Toen hij weer het veld opstapte, hadden wij minstens drie rode kaarten verwacht, maar die kwamen er niet. De scheidsrechter haalde maar een gele kaart uit zijn zak.

  Na wat geaarzel deelde hij nog eens twee keer geel uit, al leek dat meer te maken te hebben met de vrije trap die op de bewuste fase volgde.

  Bekijk de hele fase: Hoeveel kaarten zou jij uitdelen?

  Reacties op Twitter: