• home
 • video
 • pas verschenen

  Heylen ruilt Anderlecht voor Zulte Waregem, dat ook Leya Iseka huurt

  Michael Heylen in het shirt van zijn nieuwe club.

  Zulte Waregem en Anderlecht hebben woensdag zaakjes gedaan. Michael Heylen komt definitief naar Essevee, dat ook Aaron Leya Iseka voor één seizoen huurt.

  Michael Heylen vertoefde sinds zijn 14e bij Anderlecht. De 23-jarige verdediger speelde wel een handvol wedstrijden voor het eerste elftal, maar kon zich nooit doorzetten als vaste waarde. Hij werd in het verleden al uitgeleend aan Kortrijk en Westerlo. Nu vertrekt hij definitief bij paars-wit.

  "Met deze transfer sluit ik een fantastisch hoofdstuk bij Anderlecht af", zegt Heylen op de website van Zulte Waregem, waar hij voor drie jaar getekend heeft. "Ik wil Jean Kindermans en Herman Van Holsbeeck bedanken voor alle kansen die ze mij hebben gegeven. Tegelijkertijd is dit de start van een nieuw en hopelijk nog mooier hoofdstuk in mijn nog jonge carrière."

  "Ik ben ongelofelijk gemotiveerd en zal er alles aan doen om hier te slagen. Eddy Cordier en Francky Dury tonen al langer dan vandaag interesse in mij. Nu is het aan mij om te tonen dat ik het waard ben om voor deze club te kunnen spelen".

  Heylen en bekerwinnaar Essevee trekken op 22 juli naar het Vanden Stockstadion, waar ze in de Supercup landskampioen Anderlecht partij geven. "Ik kijk wel uit naar die wedstrijd ja, hopelijk kan ik er mijn eerste prijs pakken", aldus Heylen.

  Essevee huurt ook Leya Iseka

  Zulte Waregem heeft in Anderlecht ook versterking gevonden voor het aanvallende compartiment. De club huurt Aaron Leya Iseka voor één seizoen. Vorig jaar werd de 19-jarige aanvaller nog uitgeleend aan Marseille.

  "Zulte Waregem is een club die het potentieel van jongeren weet te benutten. Mentaal voelt het enorm goed om hier mijn carrière voort te kunnen zetten. Ik wil een goed seizoen draaien en mijn stempel drukken om zo hoog mogelijk te eindigen", zegt de jongere broer van Michy Batshuayi.