• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Geen nieuwe namen op 1e training Standard: "Heb nog spelers nodig"

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Ricardo Sa Pinto heeft vanmorgen zijn eerste training geleid als coach van Standard. 17 spelers zwoegden in de hitte, maar de aanwezige supporters kregen nog geen nieuwe gezichten te zien. De enige transfer tot dusver, Sebastien Pocognoli, sluit pas volgende week aan. "Ik heb nog spelers nodig", zei Sa Pinto.

  "Ik kan niet zeggen wanneer er transfernieuws komt, hopelijk zo snel mogelijk"

  Ricardo Sa Pinto en zijn assistenten lieten de spelers al vroeg naar het trainingsveld komen. "Dit weer is normaal voor mij, maar voor de spelers is het wel warm", zei de Portugees. "We proberen 's ochtends en in de late namiddag te trainen. Maar ze moeten ook wennen aan deze temperaturen. Bij de start van de competitie kan het even warm zijn."

  De groep trainde anderhalf uur en Sa Pinto liet zijn spelers vooral lopen. De supporters zagen nog maar 17 spelers in actie waaronder Jonathan Legear, Benito Raman en Junior Edmilson. Sebastien Pocognoli, de nieuwste aanwinst van Standard, was er nog niet bij. Hij wordt pas volgende week in Luik verwacht.

  Voor de rest is Standard opvallend stil op de transfermarkt. "Natuurlijk heb ik nog spelers nodig. Ik moet het team verbeteren en meer opties creëren. We zijn er zeker mee bezig, maar ik kan niet zeggen wanneer er nieuws komt. Ik hoop zo snel mogelijk."

  "Het is toch makkelijker werken wanneer je team compleet is. Anders moet je alles nog eens herhalen voor de nieuwkomers."

  "Concurrentie in België is groter dan vroeger"

  Bij zijn voorstelling was Sa Pinto al duidelijk. Hij verwacht inzet van zijn spelers. "Ik kan niet zeggen dat ik wil dat mijn team voortdurend aanvallend speel. Of dat ik wil dat we domineren. We moeten realistisch zijn en slim zijn. Ik wil dat mijn ploeg eerst en vooral leert om tijdens een wedstrijd de juiste beslissingen te nemen."

  "Mijn team zal weten wat het moet doen wanneer het aan het aanvallen is en wat het moet doen als het verdedigt. Ik wil geen anarchie op het veld. Natuurlijk is er plaats voor onze getalenteerde spelers om hun ding te doen, maar iedereen moet zijn plaats kennen. Ze spelen niet voor zichzelf."

  "Het doel dit seizoen is uiteraard Play-off I. Het team en de supporters verdienen dat. Deze club is te groot om POI niet te halen. Maar het zal niet makkelijk zijn. De andere teams hebben ook goeie spelers en ze zijn al weer begonnen met nog betere spelers te kopen. De concurrentie in de Belgische competitie is nu groter dan toen ik speler was."