• home
 • video
 • pas verschenen

  Dwars door Vlaanderen neemt plaats van Driedaagse De Panne in op wielerkalender

  Yves Lampaert won dit jaar Dwars Door Vlaanderen.

  Er wordt al een tijdje over gediscussieerd, maar de UCI heeft de Vlaamse wielerkalender door elkaar geschud. Dwars door Vlaanderen wordt volgend jaar op 28 maart gereden, dat is de woensdag voor de Ronde van Vlaanderen. De Driedaagse De Panne-Koksijde moet daardoor op zoek naar een andere datum.

  Dwars door Vlaanderen aast al langer op het plaatsje van de Driedaagse De Panne-Koksijde als laatste opwarmertje voor de Ronde van Vlaanderen. Nu haalt organisator Flanders Classics haar slag thuis.

  "Volgend jaar vindt onze wedstrijd plaats op 28 maart", vertelt organisator Carlo Lambrecht aan Focus-WTV. "Wij hebben bevestiging gekregen van de UCI. Morgen wordt het officieel. We wilden die datum al vijf jaar hebben."

  "Dit is een stap voorwaarts voor onze wedstrijd. We zullen ons niet spiegelen aan de Ronde, maar een eigen parcours maken met een eigen identiteit."

  Normaal was de Driedaagse De Panne-Koksijde de wedstrijd die tussen Gent-Wevelgem en de Ronde van Vlaanderen viel, maar die moet nu dus op zoek naar een andere datum in het voorjaar.