• home
 • video
 • pas verschenen

  Belgische MMA-vechter: "McGregor heeft niets te verliezen, Mayweather niets te winnen"

  Mayweather en McGregor stappen op 26 augustus in de ring.

  Vorige week vertelde Delfine Persoon dat ze MMA-vechter Conor McGregor geen kans geeft in de "kamp van de eeuw" tegen bokser Floyd Mayweather. Hoe kijkt de MMA-wereld zelf naar de kamp? Sporza vroeg het Maarten Wouters, wereldkampioen MMA in de WKA-bond.

  "Mayweather zijn beslissing vind ik dom"

  Bokster Persoon liet er vorige week in "De Afspraak" op Canvas weinig twijfel over bestaan. "Wat McGregor doet, is bijna een zelfmoordpoging", zei ze. "Hij heeft geen dekking en mist tactiek en techniek." 

  Ook Wouters (foto) twijfelt over de kansen van McGregor, maar ziet een aantal lichtpuntjes in het voordeel van de MMA-kampioen. "In theorie zou het makkelijk moeten zijn voor Mayweather aangezien de kamp zal verlopen volgens de regels van het boksen", vertelt hij aan Sporza. 

  "Van een goede badmintonspeler kan je ook niet verwachten dat hij Rafael Nadal klopt in een tennismatch. Mayweather is net als Nadal al jaren top in zijn sport. Het is niet voor niets dat hij al zijn 49 kampen heeft gewonnen."

  "Maar McGregor is goed. Hij heeft wel techniek en veel kwaliteiten. Zijn grootste troef is zijn harde linkse hoek en zijn precisie. Hij weet zijn doelwitten op het juiste moment, de juiste plaats en de juiste manier te raken."

  "McGregor is ook al jaren gefocust op het boksaspect en is zich al lang aan het voorbereiden. Bovendien is het een nadeel voor Mayweather dat hij terugkeert uit zijn pensioen. We spreken soms over "ringroest" omdat je het ritme en de omstandigheden niet meer gewoon bent."

  Ook mentaal denk Wouters dat McGregor in het voordeel is. "De Ier heeft niets te verliezen. Het is geen schande om in een boksring te verliezen van een topbokser. Mayweather zijn beslissing vind ik dom. Hij had niets meer te bewijzen en, behalve veel geld, niets meer te winnen."

  "In een MMA-kooi zou de kamp geen minuut duren"

  Dat de kamp tot de verbeelding spreekt, merkt Maarten Wouters aan de vele vragen die hij krijgt. En dat vindt hij goed voor MMA-sport. "Ik hoop dat McGregor wint. MMA blijft toch een vrij onbekende sport."

  "Nu krijg ik veel vragen. Mensen willen weten op wie ik mijn geld zou zetten. Dat hangt af van de kansen die de gokbedrijven zouden toedichten. Als McGregor heel weinig kans wordt gegeven, zou ik geld op hem zetten. Kansloos is hij niet, maar ik zou ook niet al mijn geld durven inzetten op de Ier."

  Wouters is er wel zeker van dat de kansen nog verder uit elkaar zouden liggen als de kamp in een MMA-kooi zou doorgaan. "Dan zou de kamp geen minuut duren. Zelfs als McGregor een slechte dag heeft."

  "Ooit wou een bokser bewijzen dat boksen de ultieme vechtsport is. Hij is in een MMA-kooi gestapt, maar die kamp heeft ook geen twee minuten geduurd." 

  Wouters: "Mijn jongensdroom is binnen raken bij een grote bond"

  Maarten Wouters werd vorig jaar wereldkampioen bij de WKA-bond. De 28-jarige man uit Hasselt is professioneel bezig met MMA, maar combineert zijn sport nog met een job. "Die combinatie is niet makkelijk. Het is weinig slapen en er helemaal voor gaan."

  "Volgens mij is een MMA-atleet de ultieme vechtatleet omdat je alle aspecten moet beheersen. De rechtopstaande aspecten van boksen en thaiboksen. De worpen van judo en worstelen en de grondelementen van worstelen en jiujitsu."

  Op dit moment herstelt Wouters van een handblessure die hij opliep toen hij zijn tegenstander KO sloeg in zijn laatste kamp. "Mijn jongensdroom is om binnen te raken bij een grote bond en me te kunnen meten met de echte toppers, voor duizenden toeschouwers."

  MMA-vechter Maarten Wouters op training dindsdagavond

  Wouters: "Ik zet mijn geld op de kracht en precisie van McGregor"