• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Tiger Woods: "Krijg professionele hulp voor medicatiegebruik"

  Een foto van Woods na zijn arrestatie.

  Tiger Woods krijgt professionele hulp om zijn medicatiegebruik te reguleren. Dat heeft het gevallen golficoon zelf in een berichtje op Twitter geschreven.

  De 41-jarige Woods werd eind mei opgepakt door de politie. Hij zat op een weg in Florida slapend achter het stuur van zijn auto. Zijn motor draaide nog.

  Beelden van de aanhouding verschenen al snel op de sociale media. Woods maakte een afwezige en verwarde indruk, had moeite met lopen en kon amper zijn ogen openhouden.

  Aanvankelijk leek het erop dat Woods was gearresteerd wegens rijden onder invloed van alcohol. Maar dat bleek niet het geval. De voormalige nummer 1 van de wereld mocht de gevangenis van Palm Beach snel weer verlaten.

  De golfmiljardair bracht daarna naar buiten dat zijn vreemde rijgedrag veroorzaakt werd door een onverwachte reactie op medicijnen. "Ik had niet door dat de mix van medicatie zo'n sterk effect had", zegt Woods.

  "Ik wil iedereen bedanken"

  Woods wordt geholpen bij de behandeling van zijn aanhoudende rugpijn en een slaapstoornis. "Ik wil iedereen bedanken voor de steun en het begrip, zeker de fans en de andere golfers."

  Woods heeft de afgelopen twee jaar amper toernooien gespeeld vanwege rugproblemen. Hij liet zich al meerdere keren opereren, maar de pijn ging niet weg.

  Tweet van Woods: