• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Technisch directeur KNVB stapt op: "Niet in geslaagd ambities waar te maken"

  Van Breukelen geeft op 1 juni de fakkel door.

  Op 1 augustus zit het tijdperk van Hans van Breukelen (60) bij de Nederlandse voetbalbond KNVB er al op. De ex-doelman was er iets langer dan een jaar aan de slag en lag bijna voortdurend onder vuur.

  Hans van Breukelen ging op 1 juli 2016 aan de slag als technisch directeur bij de Nederlandse voetbalbond, maar het korte parcours van de ex-PSV-speler was behoorlijk hobbelig.

  Van Breukelen lag voortdurend onder vuur, zoals in de voorbije maanden met de zoektocht naar een nieuwe bondscoach voor het Nederlandse elftal.

  "Ik vertrek met een goed gevoel, omdat ik weet dat ik er alles aan gedaan heb om onze doelstellingen te realiseren", legt Van Breukelen uit.

  "Maar ik blijf zelfkritisch. Het is mij onvoldoende gelukt om mijn en onze ambities waar te maken. Daaruit trek ik mijn conclusies."

  "Het is jammer, maar we gaan op een goede manier uit elkaar", zegt Jean-Paul Decossaux namens de directies amateur- en betaald voetbal. "Hans heeft als technisch directeur het nodige in gang gezet binnen de bond en het voetbal en daar zijn wij hem dankbaar voor."