• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  PSV haalt jonge Mexicaan op Confederations Cup: "Wil het verschil maken"

  Hirving Lozano is een 21-jarige rechtsbuiten die van CF Pachuca komt.

  PSV heeft gisteravond de komst bevestigd van Hirving Lozano, een 21-jarige rechtsbuiten die met Mexico op de Confederations Cup actief is. Lozano komt over van CF Pachuca uit zijn thuisland: "Ik ben niet nerveus, maar zit vol adrenaline."

  Lozano kreeg van zijn nationale bond de toestemming om gisteren een blitzbezoek aan Eindhoven te brengen voor zijn medische testen. Als Mexico uit het toernooi geknikkerd wordt, zal het contract - tot 2023 - definitief afgehandeld worden.

  "Ik ben niet nerveus voor deze stap maar zit wel vol adrenaline om bij mijn nieuwe club te trainen", vertelde hij aan PSV TV. "Ik wil het maximale uit mijn carrière halen. Daarvoor moet ik elke dag hard werken. Ik ga proberen om het verschil te maken voor de club."

  "Liefst diep op de flanken"

  PSV heeft wat met Mexicanen. Het telt middenvelder Andres Guardado in zijn selectie en verdediger Hector Moreno verkaste deze maand naar AS Roma. "Ik heb met Andres en Hector gepraat en ze vinden PSV allebei een hele mooie club."

  "Wat is zijn favoriete positie: middenveld of aanval? "Ik speel liever diep op de flanken. Daar heb ik bijna mijn hele leven gespeeld en kom ik het best tot mijn recht. Maar als ik op het middenveld moet spelen, is dat geen probleem."

  21 jaar en al veel ervaring

  Lozano speelde sinds zijn debuut in 2014 133 wedstrijden voor het eerste elftal van de Mexicaanse eersteklasser. Sinds februari 2016 kwam hij ook al 14 keer uit voor zijn land.

  Bij het duel tegen Portugal op de Confederations Cup bleef hij 90 minuten op de bank.

  Tweets van PSV mét interview: