• home
 • video
 • pas verschenen

  Ploegarts Lotto-Soudal: "Het gaat weer goed met Greipel"

  De voorbereiding van André Greipel op de Tour werd verstoord door een stevige buikgriep. "Zijn vormpeil zal wel weer in orde zijn als het moet in de Tour", zegt Servaas Bingé, de ploegarts van Lotto-Soudal, aan Sporza.

  "Infectie altijd ongelegen"

  André Greipel kreeg begin juni af te rekenen met buikgriep. Een vervelend moment, op enkele weken voor de Tour. "Een infectie komt altijd ongelegen, maar intussen gaat het weer goed met hem", vertelt Servaas Bingé.

  "Hij is een aantal dagen ziek geweest, dus we hebben zijn programma wat moeten aanpassen. Vorige week heeft hij weer gekoerst als opbouw. Zijn vormpeil zal wel weer in orde zijn als het moet in de Tour."

  Dit weekend staat het Duits kampioenschap op het programma. "Het is afwachten hoe dat zal verlopen. Maar André is op en top prof en hij zal zijn verantwoordelijkheid nemen. Als hij een kans maakt, zal hij daar vol voor gaan."

  "De warmte? Goed koelen en hydrateren"

  Met het warme weer is het momenteel zaak voor de renners om zeker goed te hydrateren. "We zorgen voor zo veel mogelijk koeling, met ijsvesten en koude dranken. De renners moeten vooraf al voldoende drinken en genoeg vocht opnemen tijdens de inspanning. Achteraf moet ook alles snel aangevuld worden", legt Bingé uit.

  "Het BK tijdrijden, donderdag in Chimay, is nog iets anders. Tijdens een tijdrit zijn er niet veel mogelijkheden om te drinken. Vooraf goed koelen is daar nog belangrijker."

  "Elke renner is intussen ook al wel een beetje aangepast aan de warmte. Het is al een paar weken warm weer. Na 7 à 10 dagen is je lichaam gewend aan die warme omstandigheden."