• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Ook José Mourinho heeft rechtszaak aan zijn been voor belastingfraude

  Mourinho verhuisde in 2010 naar Spanje.

  Het Spaanse gerecht heeft een rechtszaak opgestart tegen José Mourinho. Ook de Portugese trainer zou gefraudeerd hebben met zijn belastingen. De klacht gaat over zijn periode als trainer van Real Madrid, tussen 2010 en 2013. Eerder werd er ook een rechtszaak aangespannen tegen Cristiano Ronaldo.

  De fiscale speurders van Madrid verdenken de huidige coach van Manchester United ervan voor 3,3 miljoen euro aan inkomstenbelasting te hebben ontdoken bij twee inbreuken inzake portretrechten. De Portugees is de schatkist 1.611.537 euro verschuldigd voor 2011 en 1.693.133 euro voor 2012.

  De speurders gaven nog mee dat Mourinho al eerder tegen een claim aanliep, waarvoor hij in 2014 1,5 miljoen euro boete betaalde na een schikking. Maar de autoriteiten ontdekten nadien dat sommige gegevens bij die deal niet correct waren.

  Het management van Mourinho reageerde dinsdagavond. "José Mourinho heeft niets vernomen over de verschenen berichten. Hij heeft meer dan 26 miljoen euro belastingen betaald. Destijds heeft men aan Mourinho laten weten dat hij al zijn fiscale verplichtingen had ingewilligd."

  14,7 miljoen voor Ronaldo

  Vorige week werd Real-topspits Ronaldo ook geconfronteerd met de Spaanse fiscus. Die stelt dat de landgenoot van Mourinho de staat voor 14,7 miljoen euro zou hebben opgelicht. Ronaldo en Mourinho hebben dezelfde zaakwaarnemer, de invloedrijke Jorge Mendes.

  Spaanse media meldden vanmiddag ook dat Ronaldo zich op 31 juli voor de rechter zou verweren tegen de aanklacht. De viervoudige Wereldvoetballer van het Jaar schreeuwt zijn onschuld uit.