• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Maradona: "Ik wou dat Ronaldo een Argentijn was"

  Maradona (r) en Messi (l) zijn allebei Argentijnse voetballegendes.

  Als hij moet kiezen tussen Messi of Ronaldo, weet Maradona het wel: de Argentijnse legende gaat voor zijn al even illustere landgenoot Lionel Messi. "Ik kan me niet herinneren dat ik Messi ooit slecht heb zien spelen", vertelde de wereldkampioen van 1986 naar aanleiding van het aanstaande huwelijk van Messi. Al deed hij ook een opvallende onthulling over Ronaldo.

  Messi en Ronaldo worden al jaren met elkaar vergeleken. Maradona heeft een duidelijke voorkeur: "Ik verkies Messi boven Cristiano Ronaldo, maar ik geef toe dat die laatste een beest is. Hij is ongelooflijk."

  "Ik wou dat Ronaldo Argentijn was", bekende de 56-jarige Maradona in een interview dat hij gaf aan Tycsports in Dubai, waar hij woont. "Hij doet me enorm denken aan Gabriel Batistuta. Als die een bal raakte, was het goal." Batistuta was een spits die met Argentinië het WK van 1994, 1998 en 2002 speelde.

  "Alleen kan Messi de Wereldbeker niet winnen"

  Maradona beschouwt Messi nog altijd als de beste speler ter wereld, ook al heeft hij nog geen Wereldbeker gewonnen. "Alleen zal hij het WK niet kunnen winnen. Daarvoor heb je een solide team nodig."

  "Messi heeft zijn plaats in de voetbalgeschiedenis", besloot Maradona. "Het voetbal heeft hem veel gegeven, zoveel als hij gegeven heeft aan de sport. Een Wereldbeker winnen zal volgens mij niets extra's bijdragen aan zijn beeld."

  Wie is Batistuta, met wie Maradona Ronaldo vergelijkt?

  Gabriel "Batigol" Batistuta werd geboren op 1 februari 1969. Hij speelde 528 clubwedstrijden, waarin hij 296 keer scoorde. De aanvaller speelde voor Newell's Old Boys, River Plate, Boca Juniors in eigen land en Fiorentina (9 jaar!), Roma en Inter in Italië. Hij rondde zijn carrière af bij Al-Arabi.

  Voor zijn land kwam hij tussen 1991 en 2002 78 keer uit, goed voor 56 goals. Tot Messi hem in november 2016 voorbijging, was hij daarmee topschutter aller tijden voor Argentinië.