• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Ex-Ajacied Reiziger krijgt Ajax-talenten onder zijn hoede

  Michael Reiziger keert terug naar oude liefde Ajax.

  Michael Reiziger (44) is de nieuwe coach van Jong Ajax. De verdediger, een ex-speler van onder meer Ajax en Barcelona, neemt de taken over van Marcel Keizer, die de opvolger is van Peter Bosz bij de hoofdmacht van Ajax.

  72-voudig international Michael Reiziger maakte tussen 1994 en 1996 het mooie weer bij Ajax. Hij won er onder meer de Champions League en werd twee keer kampioen. Daarna droeg hij nog het shirt van AC Milan, Barcelona, Middlesbrough en PSV.

  Sinds het seizoen 2014-2015 was Reiziger assistent-trainer bij Sparta Rotterdam, maar nu keert de voormalige verdediger terug naar Ajax. "Het is geweldig om terug te keren naar de club waar het voor mij allemaal begonnen is en ik bovendien mijn grootste successen heb behaald", zegt Reiziger.

  "De afgelopen jaren heb ik als assistent bij Sparta flink wat ervaring opgedaan op trainersgebied. Nu is het tijd voor een volgende stap in mijn carrière. Bij Jong Ajax krijg ik te maken met de grootste talenten van het land, ik kan niet wachten om met hen aan de slag te gaan."