• home
 • video
 • pas verschenen

  Belgian Cats ontmoeten Italië, titelverdediger Servië is uitgeschakeld

  De Belgian Cats kennen hun volgende opponent.

  0 / 0

  De Belgian Cats kennen hun volgende opponent.

  Italië is donderdag de tegenstander van de Belgische basketbalvrouwen in de kwartfinales van het EK. Italië rekende af met Hongarije. Servië en Rusland gingen verrassend onderuit.

  Belgen verloren in mei nog van Italië

  Italië had zeer weinig overschot in zijn barragewedstrijd tegen Hongarije: 49-48. Italië wordt dankzij zijn overwinning de tegenstander van België in de kwartfinales. De wedstrijd wordt donderdag om 12.30u gespeeld.

  Eind mei speelden de Belgen in hun voorbereiding nog tegen de Italiaanse vrouwen. Op het vierlandentoernooi in Latina (Ita) was Italië nog met 68-62 te sterk voor de Belgische vrouwen, die toen zonder Ann Wauters speelden.

  Ook de andere kwartfinalisten zijn bekend: titelverdediger Servië is uitgeschakeld. Servië veroverde op de Spelen van Rio nog brons, maar botste in de barrages op Letland, dat in de groepsfase verloor van de Belgen.

  Ook Rusland, een andere tegenstander van de Belgen in de groepsfase, ligt eruit. Griekenland zorgde voor een verrassing door de Russen te wippen. Slovakije rekende dan weer af met Oekraïne.

  Samenstelling kwartfinales EK basketbal

  • België-Italië: donderdag 12.30u
  • Turkije-Griekenland: donderdag 15u
  • Spanje-Letland: donderdag 18u
  • Frankrijk-Slovakije: donderdag 20.30u

  Bondscoach: "Onze kansen zijn fiftyfifty"

  Bondscoach Philip Mestdagh woonde de barragewedstrijd van Italië bij. "We hebben weinig nieuws geleerd. Aan onze video-analyse die we hadden voorbereid, kunnen we weinig toevoegen", zegt de bondscoach aan Sporza.

  "Hoe we onze kansen inschatten? Fiftyfifty. Hoe verder het toernooi vordert, hoe minder goed het basketbal wordt. Italië speelt normaal vloeiender dan vandaag. Maar dat zag je ook al bij ons in onze laatste groepsmatch."

  "Dat dagje extra rust is zeker een voordeel voor ons. De Italiaanse vrouwen hebben vanavond nog gespeeld, trekken barstensvol energie naar het hotel en moeten nog de verplaatsing naar Praag maken. Als wij onze kwartfinale winnen, dan hebben we sowieso een WK-ticket. Dan kan het helemaal niet meer stuk."