• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Bekerfinale wordt ook komend seizoen voor start van play-offs gespeeld

  Zulte Waregem won afgelopen seizoen de beker.

  De Belgische voetbalbond (KBVB) heeft 17 maart 2018 als definitieve datum geprikt voor de finale van de Croky Cup. Zulte Waregem is titelverdediger.

  Het Uitvoerend Comité van de KBVB stemde in met het voorstel van kalendermanager Nils Van Branteghem, die opnieuw opteerde voor een plaats op de kalender vlak voor een internationale break. Net als vorig jaar vindt de apotheose van de Croky Cup dus plaats twee weken voor de start van de play-offs.

  Zulte Waregem won afgelopen seizoen de beker en dat leidde ook tot een opvallende situatie rond de verdeling van de Europese tickets. Zulte Waregem kreeg een rechtstreeks ticket voor de groepsfase van de Europa League, maar had - in het slechtste scenario - na de play-offs zonder Europees ticket kunnen overblijven.

  Als Essevee in de play-offs op de 2e plaats eindigde, moesten Francky Dury en co afstand doen van het al verworven ticket om via de derde voorronde een gooi te doen naar Champions League-voetbal. Bij verlies in de voorrondes kon Zulte Waregem dan zelfs met lege handen achterblijven. Zover kwam het niet, aangezien Zulte Waregem pas 6e eindigde in PO I.

  Komend seizoen kan dat probleem zich niet meer voordoen. In de nieuwe competitieformule gaan de verliezers van de derde voorronde van het niet-kampioenenspoor rechtstreeks naar de poulefase van de Europa League. De vicekampioen is zo zeker van Europees voetbal tot Nieuwjaar, de bekerwinnaar altijd zeker van de groepsfase van de Europa League.