• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Ik zie Wout van Aert wel het BK tijdrijden winnen"

  Is Wout van Aert meer dan een schaduwfavoriet voor het BK tijdrijden?

  Wout van Aert is donderdag een van de uitdagers van titelverdediger Victor Campenaerts op het BK tijdrijden. Dat is ook de mening van veldrijder Michael Vanthourenhout. "Wie weet wordt hij donderdag én zondag zelfs Belgisch kampioen", schat de crosser in.

  "Als je Tony Martin kunt kloppen..."

  Wout van Aert kan deze week een van de hoofdrolspelers worden op het BK. Donderdag rijdt hij de tijdrit, zondag volgt de wegrit. "Ik zie hem de tijdrit wel winnen", zegt Michael Vanthourenhout (Marlux-Napoleon Games) aan Sporza.

  "Het zal natuurlijk spannend worden tegen Campenaerts. Maar ik denk dat Wout in topvorm is en dan kan hij winnen. Dat zou straf zijn, maar vorig jaar heeft hij Tony Martin al geklopt in een tijdrit. Dan kun je donderdag ook meedoen."

  En de wegrit zondag? "Met zijn huidige ploeg zal die tijdrit hem net iets beter afgaan. Zijn ploeg is toch net iets minder en dat zullen de grote blokken zoals Lotto en Quick-Step uitspelen. Dan kan Wout gevangen zitten. Maar wie weet wordt hij donderdag én zondag Belgisch kampioen."

  "Je hebt een beetje pech als je tot dezelfde generatie behoort"

  De crossers presteren ook in de zomermaanden: Wout van Aert en Mathieu van der Poel stapelen de overwinningen op. "Daar kijk ik toch ook wel met verbazing naar", zegt Michael Vanthourenhout.

  "Maar ik cross ook een heel seizoen tegen hen en dan weet ik dat ze 2 of 3 stappen hoger staan dan wij. Ze winnen vaak op de weg en voor de crossers is het mooi dat de mensen nu weten dat het niveau in het veld heel hoog ligt."

  "En voor ons is dat nog een extraatje om nog meer te werken om dichter tegen hen aan te komen. Je weet natuurlijk dat die mannen buitengewoon zijn. Je hebt een beetje pech als je tot dezelfde generatie behoort. Maar het is ook plezant om het tegen hen op te nemen."

  "Twee weken verplichte rust"

  Hoe gaat het overigens met Michael Vanthourenhout zelf? "Net iets minder", antwoordt de 23-jarige West-Vlaming. "Ik heb vorige week te horen gekregen dat ik twee weken verplichte rust moet nemen door knieproblemen. Maar ik denk dat mijn conditie daar niet te veel zal onder lijden."

  "Wat mijn ambities zijn? Hetzelfde als vorig jaar: toen was ik goed aan het seizoen begonnen, hopelijk kan ik dat nu net iets langer rekken. Rond Kerstmis heb ik altijd een mindere periode, maar ik probeer dan toch net iets beter te zijn en makkelijker in topvorm te geraken voor de belangrijke crossen."