• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Ongezien in China: Oscar zorgt voor serieuze rel op het veld

  Oscar trapte de bal van dichtbij twee keer op een opponent.

  De Braziliaan Oscar heeft voor stevig duw- en trekwerk gezorgd in het duel tussen zijn Shanghai SIPG en Guangzhou R&F. De recordtransfer voor de Chinese markt (60 miljoen euro) trapte de bal twee keer hard tegen een tegenstander en die kon dat niet hebben. Gevolg: alle spelers op het veld én alle bankzitters (tot staf toe) gingen in de clinch.

  Beelden van het incident:

  Met opzet?

  Shanghai SIGP speelde zondag op verplaatsing bij Guanghzou R&F. Een minuut voor het einde van de eerste helft trapte Oscar de bal twee keer van dichtbij hard op een thuisspeler - het leek intentioneel.

  Een R&F-speler liet dat niet over zijn kant gaan en duwde de international op de grond. Het incident gebeurde vlak voor de twee banken, waarop alles en iedereen met elkaar begon te trekken en te duwen.

  Eén speler van elk team kreeg een rode kaart. Na de rust ging de match gewoon voort, de partij eindigde op 1-1. Shanghai SIGP blijft zo tweede in het klassement op 4 punten van leider Guangzhou Evergrande.

  Hoe reageert strenge Chinese bond?

  De coach van Oscar, de Portugees André Villas-Boas, nam het op voor zijn speler. Hij was "alleen gepassioneerd", luidde het. Guangzhou R&F heeft zich ondertussen verontschuldigd, nadat ze vijf gele kaarten én een rode geïncasseerd hadden.

  Het is maar de vraag of dat voldoende is voor de Chinese bond (CFA), die zeer beducht is voor het imago van het nationale voetbal. In maart werd een speler van Shanghai Shenhua voor zes maanden geschorst, omdat hij op de voet was gaan staan van Axel Witsel (Tianjin Quanjian).