• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Louwagie over Andrijasevic: "Standard hoeft nu niet te janken"

  Andrijasevic trekt het shirt van AA Gent aan.

  AA Gent heeft met Franko Andrijasevic (25) een dure vogel binnengehaald. Ook Standard was zeer gecharmeerd door de Kroatische international. "Zij hebben de zaak verkeerd aangepakt, wij hebben correct gehandeld", klinkt het in het Gentse kamp.

  "Dit was de enige correcte manier van handelen"

  "Het is wel een moeilijke bevalling geworden", vertelde AA Gent-manager Michel Louwagie over de komst van Franko Andrijasevic. Standard leek de Kroaat binnen te halen, maar viste achter het net.

  "Wij hebben er werk van gemaakt om eerst tot een akkoord te komen met HNK Rijeka. Rijeka wou een hoge prijs. Logisch, Franko Andrijasevic is nu eenmaal een steengoede speler. Bovendien was er ook nog Dinamo Zagreb, dat economische rechten had."

  "Na al die akkoorden hebben we met de man zelf in kwestie onderhandeld en dan liep het heel vlot. Dat was de enige correcte manier van handelen."

  "Standard had eerst een akkoord met de speler, niet met de club. Daar liep het fout bij hen. Ze hoeven nu niet te janken. Zij hebben de zaak verkeerd aangepakt, wij handelden correct."

  "Dit is de duurste transfer in de clubgeschiedenis"

  AA Gent probeerde Sven Kums terug te halen, maar de ex-Gouden Schoen trekt naar Anderlecht. Met Franko Andrijasevic heeft het wel zijn versterking voor het middenveld te pakken.

  "Ik ben uitermate tevreden met deze aanwinst. We hebben Kums mislopen en deden dat vorig jaar ook met Trebel, maar nu hebben wij wel beet. Eigenlijk was Andrijasevic vorige winter al opgemerkt door onze scouts, maar toen ging de transfer om allerlei redenen niet door", vertelde Michel Louwagie nog.

  AA Gent-voorzitter Ivan De Witte: "Wij hebben een mooie transfer kunnen afronden en dit is niet onze laatste. Ik heb nog nooit geweten dat de transferpolitiek bij AA Gent stopt op 19 juni. Wij blijven aan onze ploeg bouwen."

  "Dit is inderdaad de duurste transfer in de clubgeschiedenis, maar daar heb ik geen probleem mee. De jongste tijd zijn we heel actief op de transfermarkt en spendeerden we een pak geld. Daar tegenover staat dat wij ook wat geld incasseerden voor uitgaande transfers als Matz Sels en Sven Kums."