• home
 • video
 • pas verschenen

  Kassa rinkelt in Oostende: Dimata trekt naar Wolfsburg

  Dimata gaat aan de slag in de Bundesliga.

  Wolfsburg heeft de komst van Landry Dimata geofficialiseerd. De 19-jarige spits tekent een contract voor 5 seizoenen bij de Duitse club. Dimata zou KV Oostende zo'n 10 miljoen opleveren.

  KV Oostende plukte Landry Dimata vorige zomer voor een appel en een ei weg bij Standard. De Congolese Belg zou nu voor zo'n 10 miljoen euro aan Wolfsburg verkocht zijn.

  Dimata was afgelopen seizoen goed voor 14 doelpunten en werd uitgeroepen tot "Belofte van het Jaar". Bij Wolfsburg tekende hij voor 5 seizoenen.

  "We bedanken Landry voor zijn fantastische prestaties en wensen hem veel succes in de Bundesliga", reageert KV Oostende op de transfer van Dimata.

  "KVO toont zo opnieuw dat het jonge spelers beter kan maken en lanceren richting de grote Europese competities. Na Jordan Lukaku vorig seizoen is Landry Dimata een tweede grote, uitgaande transfer op rij."

  Dimata: "Ben de club dankbaar voor deze kans"

  Op de website van Wolfsburg reageert Dimata opgetogen op zijn transfer. "Ik ben de club dankbaar voor deze kans om in de Bundesliga uit te komen."

  "De stap van de Belgische naar de Duitse competitie is een hele grote voor mij. Ik ben van plan dit vertrouwen terug te betalen in de vorm van prestaties."