• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Geen tegenkandidaten, dus blijft Florentino Perez Real-voorzitter tot 2021

  De aanstelling van Zidane als coach heeft Perez geen windeieren gelegd.

  Florentino Perez zal nog vier jaar langer voorzitter van Real Madrid blijven. De Spaanse topclub deelde na de deadline van vannacht mee dat er geen tegenkandidaten voor de presesverkiezing waren opgedoken. Perez is sinds 2009 aan de macht, ook van 2000 tot 2006 was hij al Real-baas.

  Op 8 juni startte Real Madrid de kiesprocedure op voor een volgende voorzitter. Er zijn dan tien dagen waarin kandidaturen kunnen binnenkomen. Die periode verstreek om middernacht.

  Omdat buiten Perez geen nieuwe kandidaten zich publiek maakten, zal er geen kiezing zijn en wordt Perez bevestigd als nieuwe voorzitter. De 70-jarige magnaat werd ook in 2013 zonder tegenkandidaat herkozen.

  Perez verstrengde kiesregels in 2012

  Tegenstanders van Perez halen aan dat die de clubstatuten in 2012 flink verstrengd heeft wat betreft de kandidatuur voor voorzitters. Zo moet elke kandidaat minstens 20 jaar "socio" van de club zijn, vroeger was dat 10 jaar. Wie zich wil wagen aan het voorzitterschap moet met zijn persoonlijk patrimonium ook een deel van het clubbudget kunnen garanderen. Dat sluit veel kanshebbers uit.

  Perez kan een geslaagde laatste mandaat voorleggen met drie Champions League-titels in de laatste vier seizoenen.

  Tweet van Real Madrid: