• home
 • video
 • pas verschenen

  Anderlecht koopt Pieter Gerkens over van STVV

  Gerkens schitterde vorige seizoen in Play-off II met 8 goals en 4 assists.

  Pieter Gerkens is de nieuwste aanwinst van Anderlecht. Paars-wit zou STVV tussen de 1 en 1,5 miljoen euro betalen voor de 21-jarige middenvelder, die voor 4 seizoenen tekende bij de kampioen. Gerkens zal er met het rugnummer 8 spelen.

  Opnieuw een Belg

  Na de transfer van Sven Kums koopt Anderlecht opnieuw Belgisch in. Ook belofte-international Pieter Gerkens komt de landskampioen versterken. Hij kreeg er een contract van 4 jaar voorgeschoteld.

  Na zijn jeugdopleiding bij Racing Genk ontbolsterde de 21-jarige middenvelder vorig seizoen bij STVV. In de play-offs was hij goed voor 8 doelpunten en 4 assists. In de competitie had hij 6 goals gemaakt en 1 uitgedeeld.

  Gerkens had nog een contract tot juni 2018 lopen op Stayen. Anderlecht zou STVV tussen de 1 en 1,5 miljoen euro betalen voor de transfer.

  Gerkens: "Ik ben naar hier gekomen om te spelen"

  "Dit is de grootste club van het land. Het is een enorme eer om hier te zijn", vertelde de middenvelder maandagnamiddag bij zijn voorstelling in het Constant Vanden Stockstadion.

  "Ik had met zowel coach Weiler als de hulptrainer telefonisch contact en daar hield ik een heel goed gevoel aan over."

  "Ik ben naar hier gekomen om te spelen, niet om gewoon bij Anderlecht te zijn. Ik ben wel nog jong, ik geef mezelf nog tijd. Maar ik ga mezelf 100 procent geven."

  Van Holsbeeck: "Zal absolute meerwaarde zijn voor kern van Anderlecht"

  Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck: "We hebben in het verleden twee keer geprobeerd Pieter naar hier te halen. Ik ben heel tevreden dat het nu gelukt is."

  "Hij is jong en Belgisch en het is een speler met een grote progressiemarge. Pieter heeft het profiel dat we zochten nadat we met coach Weiler een analyse van het seizoen hadden gemaakt."

  "Ik ben ervan overtuigd dat hij in de toekomst een absolute meerwaarde voor de kern van Anderlecht zal zijn."

  Appermont tegen Gerkens: "Heb je al met Coucke gebabbeld?"

  Pieter Gerkens was ook in beeld bij KV Oostende. Luc Appermont was op de hoogte van de belangstelling. "Heb je al met voorzitter Marc Coucke gebabbeld?", wilde de tv-coryfee weten toen een ploeg van Sportweekend over de vloer kwam bij de familie Gerkens. Bekijk hieronder de reportage.