• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Iedereen zal moeten bewijzen dat hij voor Club Brugge wil spelen"

  Ivan Leko geeft zijn eerste richtlijnen als Club-coach.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0

  Ivan Leko geeft zijn eerste richtlijnen als Club-coach.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Ivan Leko heeft zijn eerste training geleid bij Club Brugge. De nieuwe coach legde er meteen de pees op. Ruud Vormer kan de aanpak wel smaken. "Hij zit erboven op", getuigde de Nederlander.

  Leko: "Tempo en intensiteit"

  Ivan Leko gaat in Brugge de uitdaging aan om in de voetsporen van Michel Preud'homme te treden. Vandaag leidde de ex-speler van Club zijn eerste training.

  "Die is goed verlopen", vertelt Leko aan onze reporter. "Ik heb spirit en sfeer gezien. We zijn meteen beginnen te schaven aan het voetbal waar ik naartoe wil."

  Leko legde er meteen de pees op bij temperaturen boven 30 graden Celsius. "Het voetbal dat we willen brengen, vereist veel tempo en intensiteit", legt hij uit. "Iedereen zal moeten bewijzen dat hij voor Club Brugge wil spelen."

  Eind juli moet Club Brugge aan de bak in de competitie én de voorrondes van de Champions League. "We hebben 6 weken om progressie te maken als ploeg en als individu. Ik ben er zeker van dat we op niveau zullen zijn", stelt de nieuwe coach.

  Video player inladen ...

  Vormer is blij: "Vol voor de titel"

  Ruud Vormer is zeer te spreken over de aanpak van zijn nieuwe coach. "We moesten meteen vol aan de bak. We hebben anderhalf uur getraind met de bal. Positief", vindt de Nederlander.

  "Hij probeert er meteen voetbal in te brengen. Hij zit erboven op. Dat is exact wat wij nodig hebben met ons team. Anders wordt het te makkelijk. We spelen al lang met mekaar. Een frisse wind vind ik een goeie zaak."

  Vormer kan niet wachten op de start van het seizoen. "We moeten snel aan de bak. Met de Champions League hebben we een concreet doel voor ogen. Leuk, want anders blijf je maar trainen."

  Hét doel voor Club Brugge is oerduidelijk voor Vormer. "We gaan voor de titel. Een overgangsjaar wordt het hopelijk niet. We gaan er gewoon vol voor."

  Video player inladen ...