• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Bennett vloert Cavendish in slotrit van Slovenië, Majka is eindwinnaar

  Bennett eindigt voor Cavendish.

  Sam Bennett (Bora-Hansgrohe) heeft na de eerste ook de laatste etappe gewonnen in de Ronde van Slovenië. De Ier liet Mark Cavendish in de sprint achter zich. Op de kasseitjes in Novo Mesto draaide het debat uit op één langgerekt lint en een tweekoppig duel tussen Bennett en Cavendish. Bennetts ploegmaat Rafal Majka gaat met de eindoverwinning lopen.

  De slotetappe was er op papier één voor sprinters, maar dat belette niet dat 6 renners besloten om mee te springen in een vroege vlucht.

  Daniel Felipe Martinez (Wilier Triestina), Sebastian Schönberger (Tirol), Gianfranco Visconti (Meridiana Kamen), Jiri Polnicky (Elkov-Author), Davide Ballerini (Androni Giocattoli) en Jaka Primozic (Sloveense selectie) reden een maximale voorsprong van 3'50" bij elkaar.

  In het peloton controleerden Orica-Scott, voor sprinter Mezgec - die eerder deze week al een etappe won voor eigen volk - en Bora-Hansgrohe, voor Sam Bennett - al feestend in de openingsetappe.

  De vluchters werden ingerekend op 11 kilometer van het einde. De sprintvoorbereiding begon en daarin werd Bennett in een zetel naar de finish geloodst. Hij haalde het voor Mark Cavendish, zijn eerste echte resultaat sinds zijn comeback na klierkoorts. 

  Uitslag rit 4:
  1. Sam Bennett (Ier) in 3u41'48"
  2. Mark Cavendish (GBr) z.t.
  3. Sonny Colbrelli (Ita)

  Eindstand:
  1. Rafal Majka (Pol) in 15u56'23"
  2. Giovanni Visconti (Ita) op 7"
  3. Jack Haig (Aus) - 17"
  11. Damiano Cunego (Ita) - 1'34"
   

  Tweets: