• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Belg Pieter Heemeryck grijpt net naast medailles op EK halve afstand

  Heemeryck bij de finish.

  Pieter Heemeryck is op de ondankbare vierde plaats geëindigd op het EK Ironman 70.3 in Elsinore, Denemarken. "Jammer, maar toch is dit super", zegt onze landgenoot.

  Pieter Heemeryck was twee weken geleden nog 6e geworden in Samorin en had zijn zinnen gezet op dit Europese kampioenschap.

  Na het zwemmen kwam hij als derde uit het water, in het spoor van latere winnaar Michael Raelert. Tijdens de 90 kilometer fietsen verloor Heemeryck een aantal plaatsen, maar tijdens de afsluitende halve marathon kon hij nog opschuiven naar plaats 4.

  "Ik had hier vooraf voor getekend"

  "Voor een 4e plaats had ik vooraf getekend, maar als ik zie dat ik maar een dikke minuut van het podium verwijderd ben, had ik op de fiets misschien toch andere keuzes moeten maken", zegt Heemeryck.

  "Jammer genoeg had ik pech met een fietsschoen waarvan de sluiting na de wissel was afgebroken. Daardoor kon ik mijn schoen niet aansluiten."

  "Fietsen met een losse schoen is niet zo aangenaam, maar gelukkig kon ik de schade beperken. Ik kwam nog sterk opzetten in de afsluitende halve marathon, maar het podium zat er net niet in."

  "Jammer, maar met een 4e plaats huiswaarts keren is uiteraard super en met dit resultaat zou de selectie voor het WK 70.3 nu zeker binnen moeten zijn."

  De wedstrijd werd gewonnen door de Duitser Michael Raelert. Andi Böcherer, in Hawaï nog 5e, werd tweede en Nils Frommhold vervolledigde het podium.

  Uitslag:

  1. Michael Raelert (Dui) in 3u42'52"
  2. Andi Böcherer (Dui) op 1'35"
  3. Nils Frommhold (Dui) op 2'34"
  4. Pieter Heemeryck op 3'56"
  10. Stenn Goetstouwers op 12'23"

  Ironman 70.3 = 1,9 km zwemmen, 90 km fietsen en 21,1 km lopen

  Tweet: