• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "E-Divisie is aanjager voor Eredivisie en zorgt voor veel aandacht"

  Koen Weijland is de E-topper van Ajax.

  Standard nam met Julian Albiar Fernandez onlangs een e-player in de arm die de club moet vertegenwoordigen op het virtuele voetbalveld. In Nederland staan ze daarmee al een pak verder. De ochtend op Radio 1 belde met twee kenners.

  "Heel populair bij jongeren"

  Marc Rondagh is een van de drijvende krachten achter de Nederlandse E-Divisie. "Die E-Divisie is hetzelfde als de Eredivsie, met dezelfde 18 ploegen. Iedere club heeft een speler in dienst en die nemen het elk één keer tegen elkaar op", vertelt Rondagh.

  "De wedstrijden worden altijd gespeeld in de aanloop naar de echte wedstrijd. Zo is de E-Divisie een aanjager voor de Eredivisie. Het zorgt echt voor heel veel aandacht, ook omdat de E-Divisie gepromoot wordt op de sociale media van de clubs."

  "Bij jongeren is het heel populair. Het heeft ons heel veel opgebracht en het biedt de clubs ontzettend veel mogelijkheden. Het is een manier om jongeren naar het stadion te krijgen en bij de club te betrekken."

  E-player Ajax: "Verdien er mijn boterham mee"

  Koen Weijland is E-player bij Ajax. "Ik was al vijf keer Nederlands kampioen FIFA. Ajax was de eerste club met een E-player. Zo zijn ze bij mij terechtgekomen. Ik ben voltijds in dienst bij de club", zegt Weijland.

  "Ik kan er zeker mijn boterham mee verdienen. Dit is het enige waar ik mee bezig ben. Ik geniet ervan om dit elke dag te kunnen doen, dit is echt het allerleukste."

  "Of er ook stress komt bij kijken? Zeker, je moet echt wel stressbestendig zijn. Belangrijke wedstrijden zijn heel zenuwslopend."

  Beluister hier de interviews: